Elon Musk, directorul Tesla, indică faptul că puterea bateriei evoluează, înaintea evenimentului din industria mașinilor electrice

Elon Musk, directorul executiv al Tesla Inc (TSLA.O), a sugerat că producătorul de mașini electrice din SUA ar putea să producă în masă baterii cu durată de viață mai lungă, cu o densitate de energie mai mare de 50% în trei-patru ani.

„400 Wh / kg * cu * ciclu de viață ridicat, produs în volum mare, nu este un gând îndepărtat. Probabil de 3 până la 4 ani ”, Musk a afirmat pe tweeter luni înainte de evenimentul său anticipat de„ Ziua Bateriei ”, în care Tesla a dezvăluit cum și-a îmbunătățit performanța bateriei.

Cercetătorii au spus că densitatea energetică a bateriilor „2170” Panasonic (6752.T) utilizate în modelul 3 al Tesla este de aproximativ 260 Wh / kg, ceea ce înseamnă o scădere de 50% din densitatea energetică actuală, ceea ce este esențial pentru realizarea unui interval de conducere mai îndelungat.

Tesla a declarat că Ziua bateriei va avea loc în aceeași zi cu reuniunea sa anuală a acționarilor din 2020 pe 22 septembrie.

Producătorul de mașini electrice a arătat, de asemenea, o imagine de fundal în care mai multe puncte sunt grupate în formațiuni de linie, stârnind speculații în rândul mass-mediei și fanilor despre ceea ce va dezvălui la eveniment.

Expertul sud-coreean în baterii, Park Chul-wan, a declarat că imaginea poate să sugereze „anodul de nanofire de siliciu”, o tehnologie avansată care poate crește brusc atât densitatea de energie a bateriei, cât și durata de viață a bateriei.

Panasonic Corp (6752.T) a declarat mai devreme pentru Reuters că intenționează să crească densitatea energetică a celulelor bateriei originale „2170” pe care le furnizează Tesla cu 20% în cinci ani. Tesla lucrează de asemenea cu compania contemporană Amperex Technology Ltd din China (CATL) (300750.SZ) pentru a introduce o nouă baterie cu costuri reduse, cu durată lungă de viață, în sedanul său Model 3 în China la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor, cu bateriile proiectate pentru a dura un milion de mile de utilizare, a raportat Reuters în mai.

Un număr foarte „limitat de acționari” va putea participa la evenimentele din 22 septembrie din cauza restricțiilor legate de pandemie, a spus Tesla, și va avea loc o loterie pentru a selecta participanții.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata