Tesla va adăuga instalații de reciclare a componentelor vehiculelor electrice la fabrica din Shanghai

Producătorul american de vehicule electrice (EV) Tesla Inc intenționează să adauge facilități la fabrica sa din Shanghai pentru repararea și reproducerea componentelor cheie, cum ar fi motoarele electrice și celulele bateriei, arată un document transmis de Tesla autorităților din Shanghai.

China, cea mai mare piață auto din lume, a vândut anul trecut peste 1,3 milioane de vehicule electrice și hibrid plug-in. Autoritățile de reglementare din China adaugă reguli privind reciclarea componentelor cheie a vehiculelor electrice pentru a economisi materiale și pentru a proteja mediul.

Documentul a mai spus că Tesla va adăuga capacități de fabricație pentru structuri auto și controlere pentru motoare electrice. Nu a furnizat cifre detaliate ale capacităților sale de fabricație.

Tesla, care produce vehicule electrice Model 3 și Model Y, extinde capacitatea de fabricație a componentelor EV pentru a localiza lanțul de aprovizionare. De asemenea, a adăugat o fabrică pentru producerea de încărcătoare EV la Shanghai anul trecut.

Tesla, care a declarat pe site-ul său că materialele din bateria unei mașini Tesla sunt recuperabile și reciclabile, nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Tesla a vândut peste 35.000 de vehicule fabricate local luna trecută în China și exportă mașini fabricate în China către Europa.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata