Volkswagen va cumpăra credite de la Tesla în China pentru a respecta normele de mediu

O societate mixtă Volkswagen din China a fost de acord să cumpere credite de vehicule verzi de la Tesla pentru a ajuta la respectarea regulilor locale de mediu, au declarat pentru Reuters trei persoane informate despre această chestiune.
Acordul, primul de acest gen care a fost raportat între cele două companii din China, evidențiază amploarea sarcinii cu care se confruntă Volkswagen în transformarea imensei sale companii de fabricare a benzinei într-un lider în vehiculele electrice pentru a rivaliza cu Tesla.

Acțiunile la Volkswagen, cel de-al doilea producător auto din lume, au crescut în acest an, pe măsură ce investitorii își doresc planurile de a deveni electric. Dar în China și în alte părți, compania germană se bazează încă pe vehiculele tradiționale cu motor cu ardere.

China, cea mai mare piață auto din lume în care s-au vândut anul trecut peste 25 de milioane de vehicule, rulează un sistem de creditare care încurajează producătorii de automobile să lucreze spre un viitor mai curat, de exemplu, îmbunătățind eficiența consumului de combustibil sau producând mai multe mașini electrice.
Producătorilor li se acordă credite verzi care pot fi compensate cu credite negative pentru producerea de vehicule mai poluante. De asemenea, aceștia pot cumpăra credite verzi pentru a asigura respectarea obiectivelor generale, deși comerțul este de obicei între companii afiliate care împărtășesc un acționar major.

Pentru a contribui la atingerea obiectivelor din ce în ce mai dure, asocierea în comun a Volkswagen cu producătorul auto chinez FAW, sau FAW-Volkswagen, a fost de acord să cumpere credite de la Tesla, au spus sursele, refuzând să fie denumite întrucât discuțiile au fost private.

Volkswagen a refuzat să comenteze afacerea. Într-o declarație a spus că „țintește strategic să se autoconforme” cu regulile din China, dar că, dacă este necesar, va cumpăra credite.

Tesla nu a răspuns la solicitările de comentarii.

FAW-Volkswagen a vândut anul trecut 2,16 milioane de mașini. Afacerea și o altă companie Volkswagen în China – cu SAIC Motor – s-au numărat printre cei mai negativi producători de autovehicule din țară în 2019, potrivit datelor Ministerului Industriei și Tehnologiei Informației din China.

Sedanele și SUV-urile pe benzină ale companiei s-au dovedit până acum mult mai populare în China, decât vehiculele lor electrice.

Nu este clar câte credite verzi va cumpăra FAW-Volkswagen de la Tesla, însă oferta FAW-Volkswagen a fost de aproximativ 3.000 de yuani pe credit, mai mare decât prețurile din anii precedenți, au spus sursele.

Acordul vede în mod eficient Volkswagen, cel mai mare producător auto străin din China, subvenționând un rival în timp ce grupul german accelerează producția de vehicule electrice. Proiectele sale din China intenționează să lanseze cinci modele din seria electrică ID în acest an.

În Statele Unite, unde autoritățile de reglementare stabilesc și cerințe de mediu, Tesla a vândut credite de reglementare unor rivali precum Fiat Chrysler, care acum face parte din Stellantis, dar nu a raportat până acum nicio ofertă în China, unde a început să producă mașini la sfârșitul anului 2019.

Veniturile Tesla din vânzarea de credite de reglementare au totalizat 1,58 miliarde de dolari în 2020, potrivit unui dosar de reglementare.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata