Volvo și SSAB planifică primele camioane din oțel fără fosile pe drumul către neutralitatea carbonului

Producătorul suedez de camioane AB Volvo și fabricantul de oțel SSAB au semnat un acord pentru a produce primele vehicule din oțel fără fosile, au declarat joi companiile.

Volvo intenționează să înceapă producția în acest an de vehicule prototip și componente din oțel fabricate de SSAB folosind hidrogen produs din energie regenerabilă. Producția în serie la scară mică va începe în 2022.
„Acesta este un pas important pe drumul către un transport complet neutru din punct de vedere climatic”, a spus Martin Lundstedt, CEO al Volvo.

Vehiculele și mașinile vor fi fără emisii în funcțiune, a spus Volvo, fără a specifica modul în care ar funcționa, adăugând în același timp că, compania revizuiește toate materialele utilizate în construcția lor pentru a elimina orice se bazează pe combustibili fosili.

Acesta va proveni din oțel de la HYBRIT – care este deținută de SSAB, utilitatea de stat suedeză Vattenfall și minerul suedez LKAB.

În luna august a anului trecut, a început operațiunile de testare în Lulea, Suedia, pentru a înlocui cărbunele de cocsificare, necesar în mod tradițional pentru fabricarea oțelului pe bază de minereu, cu energie electrică și hidrogen fără fosile, care la rândul său este produs folosind doar energie regenerabilă.

Compania chineză Geely Holding, care are o participație la AB Volvo, deține Volvo Cars, despre care a spus că va fi complet electrică până în 2030.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata