1,7 miliarde de acțiuni OMV Petrom sunt scoase la vânzare de Fondul Prorietatea (FP)

23

Fondul Proprietatea (FP) va scoate la vânzare accelerată 1,7 miliarde de acțiuni OMV Petrom (SNP), care în prezent valorează 800 mil. lei (161,8 mil. lei). Însă Fondul poate suplimenta oferta cu încă 1,15 miliarde acțiuni Petrom, evaluate la 540,5 mil. lei, dacă interesul pentru ofertă va fi unul ridicat.

Miercuri, acțiunile Petrom au închis ședința bursieră la prețul de 0,47 lei/titlu, în scădere cu 3,1%.

Astfel, ”Fondul a agreat cu Părțile care acționează în calitate de Bookrunner o perioada de restricție (în limba engleză, „lock-up period”) de 90 zile începând cu dată de 19 ianuarie 2022, în legătură cu acțiunile și certificatele de depozit globale având la bază acțiuni suport deținute de Fond în Petrom (precum și a oricăror alte valori mobiliare ale Societății, care sunt în mod substanțial similare cu cele menționate anterior). Se poate renunta la perioada de restricție cu acordul Părților care acționează în calitate de Bookrunner”, se menționează într-un raport al Fondul Proprietatea.

În contextul bursier, plasamentul va fi demarat imediat iar intermediarii ofertei vor fi Erste Group Bank și SSIF Swiss Capital, care vor acţiona în calitate de Joint Global Coordinators şi Joint Bookrunners, iar Banca Comercială Română S.A. şi Auerbach Grayson and Company LLC vor acţiona în calitate de Joint Bookrunners.

În prezent, Petrom este cea mai mare companie din România (inculzând și business-ul de vânzare carburanți) în funcție de vânzări. După primele 9 luni din 2021, compania petrolieră avea un profit de 1,67 miliarde lei și venituri din vânzări de 17 miliarde lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata