Banca Naţională a României va lansa o monedă din argint cu tema relațiilor diplomatice cu China

 Începând cu dată de 8 noiembrie, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 70 de ani de la stabilirea relațiilor politico-diplomatice între România și Republica Populară Chineză.

Moneda are o valoare nominală de 10 lei, din argint 999‰, cu un diametru de 37 mm și o greutate de 31,103 g.

Aversul monedei prezintă imaginea Castelului Bran, edificiu istoric simbolic pentru România, inscripţia în arc de cerc „ROMÂNIA”, valoarea nominală „10 LEI”, anul de emisiune „2019” și stema României.

Reversul monedei redă o parte din Marele Zid Chinezesc, construcție istorică simbolică pentru Republica Populară Chineză, inscripția circulară ,,STABILIREA RELAȚIILOR POLITICO-DIPLOMATICE ÎNTRE ROMÂNIA ȘI REPUBLICA POPULARĂ CHINEZĂ” și anul stabilirii relațiilor dintre cele două țări ,,1949”.

Tirajul maxim pentru această emisiune este de 500 monede din argint.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv certificatul de autenticitate este de 395,00 lei.

Monedele din argint cu tema 70 de ani de la stabilirea relațiilor politico-diplomatice între România și Republica Populară Chineză au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata