BERD va susţine investiţii în Ucraina de 200 de milioane de euro, prin intermediul băncilor locale

21

Pentru economia Ucrainei, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va susţine investiţii  de 200 de milioane de euro, în sectoare majore ca agricultură şi produse farmaceutice, investiţii prin intermediul băncilor locale, transmite Reuters.

Concret, Banca va emite instrumente de partajare a riscului băncilor locale Credit Agricole Ucraina, ProCredit Bank, OTP Bank Ucraina şi companiei de leasing OTP Leasing, menite să susţină jumătate din riscul unor investiţii de 200 de milioane de euro (206,34 milioane de dolari), potrivit unui comunicar al băncii.

În plus, BERD va oferi o garanţie de 50 de milioane de euro pentru a sprijini împrumuturile, care vizează şi sectoare precum procesarea alimentelor, transportul şi logistica şi comerţul cu amănuntul.

În contextul bancar al BERD, ”Pachetul dedicat securităţii alimentare al băncii prevede sprijinirea unor investiţii de 200 de milioane de euro în Ucraina, în acest an”, se mai arată în comunicat.

Pentru anii 2022 şi 2023, Banca va aloca până la 3 miliarde de euro Ucrainei, pentru a sprijini afacerile şi economia ţării devastate de război, de la invazia Rusiei din 24 februarie 2022.

Sursa: News.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata