Bursa de la Bucureşti a deschis în scădere

Valoarea tranzacţiilor pe Bursa de la Bucureşti se cifra la 31,6 de milioane de lei, respectiv 6,6 milioane de euro, după prima oră de la debutul primei şedinţe de tranzacţionare a săptămânii, pe o piaţă în scădere.

BET, indicele care arată evoluţia celor mai lichide 16 companii, înregistra o depreciere de 2,38%, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, era în scădere tot cu 2,38%, iar indicele BET-FI al SIF-urilor consemna un minus de 2,28%.

BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, s-a depreciat cel mai mult, cu 2,96%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, consemna o depreciere de 2,54%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, era în coborâre cu 2,90%.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau companiile Comelf (+3,3%), Turism Felix (+2,19%) şi Rompetrol Rafinare (+2,08%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Dafora (-9,01%), Casa de Bucovina – Club de Munte (-6,31%) şi Turbomecanica (-5,61%).

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata