Care este decizia drastică luată de Amazon, în ceea ce privește plățile cu carduri VISA?

7

Amazon, cel mai mare retailer online, a luat o decizie drastică în ceea ce privește plățile cu carduri VISA,  începând de miercuri milioane de clienți nu vor mai putea efectua plăți cu aceste carduri de credit.

În contextul financiar al Amazon, milioane de clienți nu vor mai putea să facă plăți cu carduri de credit Visa începând de săptămâna viitoare, după cum a avertizat retailerul online. Astfel, Amazon ia o decizie dură începând de miercuri din cauza a ceea ce pretinde că sunt „taxe mari” percepute de Visa pentru procesarea tranzacțiilor, transmite The Guardian.

În acest sens, numeroase companii ce folosesc carduri de credit Visa vor fi la rândul lor afectate. În plus, și clienții Amazon Prime vor fi afectați, precum și cei cu abonamente legate la Amazon, cum ar fi Audible.

Astfel, clienții Amazon care dețin în prezent un card Visa sunt sfătuiți să găsească un nou furnizor de card de credit.

De ce a luat Amazon această decizie?

În opinia sa, Sarah Coles, analist senior de finanțe spune că în ceea ce privește cardurile Mastercard, acestea pot fi o soluție pentru că nu vor fi afectate.

Concret, compania Amazon a luat această decizie din cauza „taxelor mari” practicate de Visa. Amintim că, anul trecut, Visa a crescut taxele pe care le percepe pentru tranzacțiile online și prin telefon efectuate între cumpărătorii din Marea Britanie și companiile din UE de la 0,3% la 1,5%.

De altfe, Mastercard și-a majorat taxele cu aceeași sumă. Cu toate acestea, Amazon nu a adoptat aceeași măsură în privința Mastercard, cu care retailerul emite carduri de credit.

Consumatorii sunt cei afectați acum

Din punct de vedere strategic, unii experți sunt de părere că această măsură a Amazon a fost concepută pentru a determina compania Visa să-și reducă taxele. Cu toate acestea, din moment ce niciuna dintre părți nu s-a clintit, consumatorii sunt acum cei afectați. În e-mailurile adresate clienților, Amazon a recunoscut că eliminarea capacității de a plăti pentru produse cu cardul de credit Visa și obligarea oamenilor să-și actualizeze detaliile poate fi incomodă și „un pic deranjantă”.

În acest context, compania Visa a spus că este „foarte dezamăgită” de decizia Amazon.

Astfel, „Când alegerea consumatorilor este limitată, nimeni nu câștigă”, au declarat reprezentanții Visa.

Pe de altă parte, există însă speculații că s-ar putea ajunge la un acord de ultim moment între cele două părți. Vineri, Amazon și Visa au refuzat să ofere o actualizare cu privire la negocieri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata