Ce tip de credit agricol este mai potrivit pentru dezvoltarea afacerii tale?

Orice fermier are la un moment dat nevoie de ajutor pentru susținerea dezvoltării afacerii sale, agricultura fiind un sector de activitate dinamic, în care sunt necesare investiții constante atât pentru dezvoltare, cât și pentru menținerea productivității și a locului în piață.

Un credit agricol este adesea varianta cea mai potrivită pentru a finanța diverse achiziții, a susține activitatea curentă sau pentru a fructifica diverse oportunități de dezvoltare.

Creditele agricole au fost concepute special pentru a susține finanțarea în agricultură, existând numeroase modalități în care le poți utiliza pentru dezvoltarea propriei afaceri. De la achiziționarea de noi terenuri la extinderea activității și până la susținerea activității curente, soluțiile oferite sunt din ce în ce mai diverse și mai bine adaptate nevoilor fermierilor.

Este important ca, înainte să accesezi un astfel de credit pentru agricultură, să știi care sunt zonele în care îți dorești dezvoltarea afacerii tale agricole și ce tip de credit va contribui cel mai bine la dezvoltarea afacerii tale.

Iată cinci opțiuni care merită luate în considerare:

Creditul pentru finanțarea activității curente

Muncile agricole nu pot fi amânate – vei avea nevoie de bani pe tot parcursul anului pentru a achiziționa semințe, pesticide sau îngrășăminte, pentru reparațiile utilajelor sau pentru motorină.

Ai nevoie în acest caz de un maxim de flexibilitate, pentru că o parte dintre aceste cheltuieli le vei putea acoperi chiar tu. Potrivită este în acest caz o linie de credit, așa cum este Patria Agro, oferită de Patria Bank. Prin această linie de credit beneficiezi de flexibilitate maximă și poți obține până la 400.000 lei credit, fără drumuri la bancă și la costuri foarte avantajoase pentru tine.

Patria Agro este o linie de credit care se adresează producătorilor agricoli, indiferent de forma de organizare: persoane juridice, societăți agricole, persoane fizice autorizate, asociații familiale, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale, producători agricoli individuali sau alte forme de organizare.

Poți aduce ca garanții: echipamente agricole, FGCR, gaj recoltă, garanții imobiliare (clădiri, terenuri agricole etc.), FGCR și alte garanții acceptate de bancă în general, linia de credit putând fi prelungită fără re-înregistrarea garanțiilor.

Creditul pentru achiziția de terenuri agricole

Consideri că achiziționarea unui teren agricol te va ajuta să îți dezvolți ferma și ai găsit terenul potrivit? Poți achiziționa terenul agricol prin intermediul unui credit bancar. În general, terenul cumpărat se va constitui în garanția creditului tău, dar poți aduce ca garanție și alte ipoteci imobiliare sau fonduri de garanție.

Poți obține o finanțare de 100% a terenului, iar creditul îți va fi acordat după analizarea situației financiare și a garanțiilor pe care le vei aduce.

Creditul pentru dezvoltarea afacerii în domeniul agricol

Atunci când ți-ai început activitatea în agricultură ai avut nevoie, cel mai probabil, de sume de bani cu care să finanțezi achiziția terenului, a echipamentelor agricole și a celorlalte produse necesare.

Extinderea activității ar putea presupune investiții similare: achiziționarea de terenuri suplimentare, a unor echipamente și utilaje mai performate, dar și angajarea de personal suplimentar. O afacere extinsă presupune personal în plus, costurile pe care trebuie să le ai în vedere fiind deseori importante.

Un credit pentru dezvoltarea afacerii tale în agricultură se va dovedi în acest caz unul dintre instrumentele cele mai potrivite de finanțare.

Un astfel de credit fără garanții este Creditul pentru Achiziție de Terenuri. Creditul este flexibil și îți oferă mai mult timp pentru afacerea ta: consilierii Agro vin la tine în fermă pentru a te consilia și pentru a ridica dosarul pentru aprobare, servicii care îți sunt oferite fără costuri suplimentare.

Atunci când lucrezi în domeniul agricol, știi deja că efortul financiar pentru a demara o afacere și a o dezvolta pot fi mari. Creditele agricole te vor ajuta să îți conduci ferma către nivelul următor, dar este important să alegi cu atenție creditul cel mai potrivit nevoilor tale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata