Credit Suisse va plăti încă 1,7 miliarde de dolari din activele fondului legate de Greensill

Credit Suisse a făcut progrese suplimentare în ceea ce privește lichidarea fondurilor legate de Greensill Capital și poate distribui încă 1,7 miliarde de dolari investitorilor, a declarat marți banca.
Aceasta duce distribuția totală până acum la 4,8 miliarde de dolari, a spus banca, în urma unei plăți anterioare de 3,1 miliarde de dolari.

Banca a declarat că a colectat până acum 2 miliarde de dolari din creanțele răscumpărate atunci când cele patru fonduri de finanțare a lanțului de aprovizionare (SCFF) au fost suspendate la 1 martie.

Acest lucru, împreună cu poziția de numerar din SCFF și plata anterioară, se ridică la 5,4 miliarde de dolari – echivalent cu mai mult de jumătate din activele totale administrate atunci când fondurile au fost suspendate, a spus Credit Suisse.
Cea de-a doua cea mai mare bancă din Elveția a renunțat la expunerea sa la prăbușirea întâi a Greensill Capital și apoi a Archegos Capital Management într-o lună.

Unitatea sa de administrare a activelor a fost forțată luna trecută să închidă 10 miliarde de dolari din fondurile de finanțare a lanțului de aprovizionare care au investit în obligațiuni emise de Greensill după ce firma britanică a pierdut acoperirea asigurărilor de credit cu puțin timp înainte de depunerea cererii de insolvență.

De atunci, banca a suspendat administratorii fondurilor și a schimbat șeful unității sale de administrare a activelor.
„Rămânem extrem de conștienți de incertitudinea pe care procesul de lichidare o creează pentru clienții noștri care sunt investiți în fonduri”, a declarat Credit Suisse într-un comunicat.

„Facem tot ce putem pentru a le oferi claritate, pentru a rezolva problemele pe măsură ce apar și, în cele din urmă, pentru a le returna numerar.”

Banca a declarat că este în contact cu administratorii Greensill și că va continua să lucreze pentru recuperarea banilor. Acesta ar oferi o actualizare suplimentară cu privire la progresele înregistrate până la sfârșitul lunii aprilie 2021.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata