Credite de 200.000 de euro pentru medicii de familie

Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a vorbit despre programul prin care medicii de familii vor putea beneficia de credite de pana la 200.000 de euro.

„Exista un acord de imprumut pe care Guvernul Romaniei il va semna cu Banca Mondiala, de 600 de milioane de dolari pentru medicina de familie, medicina comunitara si pentru eficientizarea cheltuielilor in sistemul de sanatate. (…) La medicina de familie e vorba de sustinerea medicinei de familie prin acordarea unor granturi pentru dotarea minima a cabinetelor medicale, pentru plata asistentilor medicali, o plata suplimentara, deci vor putea plati si salarii din acesti bani dar si pentru plata unor servicii medicale care la acest moment nu se gasesc in contractul pe care medicul de familie il semneaza cu CNAS.

Sunt trei paliere pe care vom actiona din acest imprumut. Aceste granturi vor avea o suma limita de 200.000 de euro. Banii acestia trebuie rambursati intr-o perioada de timp si vor constitui un alt fond la Ministerul Finantelor pe care tot in sanatate il vom investi. Creditul va fi acordat in conditii extraordinar de avantajoase”, a explicat Sorina Pintea.

In cursul lunii septembrie va fi semnat acest contract de catre Ministerul de Finante, care va stabili si conditiile de utilizare.

Eugen Teodorovici si Sorina Pintea au anuntat de la inceputul lunii iunie semnarea unui acord cu Banca Mondiala pentru accesarea unor fonduri cu scopul de a extinde pachetul de servicii medicale oferite populatiei neasigurate, dar si pentru a-i ajuta pe medicii de familie sa isi achizitioneze echipamente medicale, sa isi doteze cabinetele si chiar sa isi cumpere ambulante.

sursa wall-street.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata