Cum arată cotaţiile ROBOR de joi, 10 noiembrie 2022?

50

Banca Naţională a României tocmai a publicat care sunt cotaţiile ROBOR pentru ziua de joi, 10 noiembrie. Aceste informaţii sunt de maximă importanţă pentru românii cu credite în lei!

Astfel, BNR a dat detalii de ultimă oră pentru toţi românii care au credite la bănci în moneda naţională şi nu numai.

Cotaţiile ROBOR de joi, 10 noiembrie. Informaţii oficiale BNR pentru românii cu credite

Concret, Banca Naţională a României (BNR) a publicat, la ora 11:00, cotaţiile ROBOR pentru ziua de joi. Iată care sunt datele oficiale pentru astăzi.

Astfel, indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei, a scăzut joi la 8,10%, de la 8,13% în şedinţa de miercuri.

Pentru indicele ROBOR la şase luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a scăzut la 8,26%, de la 8,27% cât fusese înregistrat miercuri.

Iar indicele ROBOR la douăsprezece luni a scăzut şi el, cotaţia fiind de 8,42%, faţă de 8,43% în şedinţa precedentă.

Dobânda de politică monetară, majorată de BNR la 6,75% pe an, de la 6,25%

Marți, 8 noiembrie, la ultima ședință de politică monetară din acest an, BNR a decis să majoreze dobânda de referință în România.

Mai exact, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în ședință, a decis majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 6,75 la sută pe an, de la 6,25 la sută pe an, începând cu data de 9 noiembrie 2022.

S-a mai stabilit majorarea ratei dobânzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 7,75 la sută pe an, de la 7,25 la sută pe an, și creșterea ratei dobânzii la facilitatea de depozit la 5,75 la sută, de la 5,25 la sută pe an, începând cu data de 9 noiembrie 2022.

Aşadar, Prin deciziile luate marţi, 8 noiembrie, BNR îşi doreşte să păstreze controlul ferm asupra lichidității de pe piața monetară, precum și menținerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei și în valută ale instituțiilor de credit.

Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro