Cum se alege un credit de nevoi personale?

Exista un singur raspuns la aceasta intrebare: cu responsabilitate! Pe piata din Romania sunt sute de oferte. Si, ca in orice piata libera, unele sunt mai bune, altele mai putin avantajoase, iar altele sunt de-a dreptul paguboase. Un credit de nevoi personale este menit sa ajute intr-o situatie critica, la un moment dat in viata. Sa ajute, nu sa aduca si mai multe probleme. Pentru evitarea unor situatii neplacute, cea mai buna solutie este documentarea responsabila.

 

Sunt doua tipuri de credite: bancare si nebancare. Asa cum le spune si numele, creditele bancare sunt acordate de banci atat persoanelor fizice, cat si celor juridice. Se acorda doar dupa o atenta analiza a veniturilor. In cazul in care veniturile nu sunt suficiente, cererea de creditare poate fi respinsa.

Credite nebancare sunt oferite de institutiile financiare nebancare, ori, mai pe scurt, IFN-uri.

Un imprumut de nevoi personale poate fi solicitat atat de la o banca, cat si de la un IFN. Au marele avantaj ca pot fi accesate de o persoana fizica sau juridica pe o perioada mai scurta de timp. Dezavantajul unui imprumut rapid de la o banca este ca nu prea se numeste imprumut rapid. Bancile sunt foarte atente cand li se solicita un credit de nevoi personale. Cer o multime de adeverinte, analizeaza minutios dosarul. Iar la final pot refuza clientul. Indiferent cat de grava sau cat de apasatoare e nevoia de bani a omului. Pentru astfel de situatii, un imprumut rapid se obtine de la institutiile financiare nebancare.

Este solutia rapida de a obtine un credit de nevoi personale de tip IFN, in cel mai scurt timp. Sumele obtinute pot ajunge pana la 3.000 de lei, cu dobanda fixa pe zi, comisioane zero si costuri la vedere. Banii sunt virati in aceeasi zi in contul personal al clientului . Singura cerinta a IFN-ului este o copie după cartea de identitate si extrasul de cont. Se vor solicita acte suplimentare doar în cazuri speciale. Simplu, sigur si rapid!

Institutiile financiare nebancare sunt persoane juridice autorizate, constituite cu scopul de a desfasura, cu titlu profesional, activitati de creditare. IFN-urile sunt institutii reglementate, la fel ca si bancile, de catre Banca Nationala a Romaniei. Un IFN poate functiona doar daca primeste aprobare de functionare de la BNR. Pe parcursul functionarii este monitorizat si supravegheat de Banca Romaniei, prin raportari a datelor, prin controale periodice si prin obligativitatea aplicarii regulamentelor emise de BNR. Aceste institutii au ca activitate acordarea de credite persoanelor fizice sau juridice. Pentru ca este singura lor sursa de venit, IFN-urile percep comisioane mai mari. Iar diferentele de la un IFN la altul pot fi imense. Asigurati-va ca solicitati imprumutul de la o instituatie in care aveti incredere si care va comunica transparent comisioanele pe care le practica.

creditele de nevoi personale de tip IFN https://www.extrasimplu.ro/credite-nevoi-personale.php tema directia: alege un credit de nevoi personale cu responsabilitate cuvinte de folosit: credit de nevoi personale , imprumut de nevoi personale

Sursa Foto pixabay.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata