Deutsche Bank surprinde cu cel mai bun trimestru din 2014

Deutsche Bank a înregistrat un profit net mai bun decât se aștepta în primul trimestru, deoarece forța la banca sa de investiții a contribuit la compensarea vânturilor de la restructurare și pandemie.

Deutsche a pictat un aspect mai pozitiv pentru 2021, spunând că acum se așteaptă ca veniturile să fie „esențial plate”, comparativ cu o estimare anterioară „marginal mai mică”. Acțiunile s-au deschis cu 4,4% mai mari.

Creditorul german a raportat miercuri un profit net din primul trimestru atribuibil acționarilor de 908 milioane de euro (1,1 miliarde de dolari), comparativ cu o pierdere de 43 de milioane de euro. Acest lucru a depășit profitul așteptat de analiști de aproape 600 de milioane.

A fost cel mai puternic trimestru pentru Deutsche de la primul trimestru al anului 2014, deoarece veniturile din activitatea sa de tranzacționare cu venit fix și serviciile de inițiere și consultanță au crescut, tendințe care au ridicat și profiturile băncilor concurente.

Cifrele reprezintă o veste bună pentru directorul executiv Christian Sewing, care a început o restructurare radicală în urmă cu doi ani, care presupunea eliminarea a 18.000 de angajați într-un efort de a readuce banca la profitabilitate.

„Aceste rezultate ne oferă încredere că vom atinge obiectivele noastre pentru 2022”, a spus Sewing într-un comunicat.

Analiștii de la Citigroup l-au numit „un trimestru impresionant”, dar au justificat un rating de „vânzare” cu așteptările că banca va rata un obiectiv cheie de rentabilitate – rentabilitate de 8% a capitalurilor corporale în 2022.

Rezistența băncii de investiții a arătat anul trecut, ajutând Deutsche să obțină un profit mic pentru 2020 – primul său după cinci ani de pierderi.

Au rămas întrebări cu privire la sustenabilitatea creșterii bancare a investițiilor, dar analiștii se așteaptă ca Deutsche să obțină un alt profit în 2021, arată o estimare consensuală a estimărilor lor.
Activitatea cheie a vânzărilor și tranzacționării cu venituri fixe și valutare a Deutsche, cu venituri în creștere de 34%, la aproape 2,5 miliarde de euro, a marcat cel mai bun trimestru din 2015.

Această creștere este mai bună decât unele bănci de investiții din SUA. Goldman Sachs a raportat o creștere de 31% a acestei tranzacții în primul trimestru, în timp ce cei de la JPMorgan au crescut cu 15%.

Veniturile din inițierea și serviciile de consultanță la Deutsche, în creștere cu 40%, au arătat cel mai bun trimestru din 2017.

Cu toate acestea, ratele scăzute ale dobânzii și o încetinire a comerțului global au exercitat presiuni asupra veniturilor din celelalte divizii ale Deutsche, cum ar fi cele pentru clienții corporativi și retail, deși veniturile din administrarea activelor au crescut cu 23%.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata