Din data de 8 august, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR

36

În România, Ministerul Finanțelor anunță că românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR începând de luni, 8 august. Instituția amintește că titlurile în care oamenii pot investi au o maturitate de un an, iar dobânda anuală este de 8,25%.

În contextul financiar, titlurile de stat au o valoare nominală de un leu și sunt în formă dematerializată. Ministerul Finanțelor mai arată că românii au fost la fel de interesați de aceste titluri de stat și luna trecută. Astfel, în luna iulie, au fost investite 1,49 miliarde de lei în acest sens.

În acest sens, autoritățile informează că românii doritori de titluri de stat TEZAUR le pot achiziționa până pe data de 26 august. Acestea pot fi achiziționate online, dar numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Amintim că operațiunile care pot fi realizate în mediul online sunt deschiderea unui cont de subscriere pe numele investitorului a Trezoreriei Statului selectată, subscrierea titlurilor de stat TEZAUR, viramentul sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancare pe numele investitorului.

Alte modalități pentru a cumpăra titluri de stat TEZAUR

În plus, românii care doresc să cumpere titlurile de stat de la unitățile Trezoreriei Statului vor putea face acest lucru în perioada 8 – 29 august.

Cei care locuiesc în mediul rural pot cumpăra titlurile de stat TEZAUR în perioada 8 – 25 august, în timp ce persoanele care locuiesc în mediul urban beneficiază de o zi în plus pentru achiziționarea acestora, dacă doresc să le cumpere prin intermediul Poștei Române.

Concret, dobânda pentru aceste titluri de stat este anuală și că aceasta se plătește la termenele stabilite în prospectul de emisiune. Titlurile de stat din cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Românii eligibili pentru aceste titluri

Autoritățile spun că un investitor poate face una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, subliniind că ei au posibilitatea de a anunța subscrierile deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

De asemenea, cei care sunt eligibili pentru acest proiect sunt persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data subscrierii. Trebuie reținut că veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansatã de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

În contextul bancar, fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata