Investitorii Credit Suisse se opun realegerii lui Andreas Gottschling ca președinte al comitetului de risc

Acționarii care dețin mai mult de 15% din acțiunile Credit Suisse doresc să îl demită pe Andreas Gottschling, președintele comitetului de risc al consiliului, după ce investițiile au explodat, a raportat luni Financial Times, în urma unui apel similar al consilierului delegat Glass Lewis.

Credit Suisse strânge capital și a oprit răscumpărările de acțiuni, și-a redus dividendele și a reînnoit managementul după ce creditorul elvețian a pierdut cel puțin 4,7 miliarde de dolari din prăbușirea biroului de familie Archegos și după ce banca a suspendat fondurile legate de insolventa companie de finanțare a lanțului de aprovizionare Greensill.

Acum, David Herro, vicepreședinte al Harris Associates, care spune că deține 10,25% din acțiunile băncii, și Fundația Ethos, care reprezintă 200 de fonduri de pensii elvețiene care dețin între 3 și 5%, vor ca Gottschling să fie eliminat la viitoarea adunare a acționarilor.

Fondul petrolier al Norvegiei, care la sfârșitul anului 2020 deținea 3,43% din acțiunile Credit Suisse, a declarat, de asemenea, că va vota împotriva realegerii Gottschling, a spus FT.
„Nu numai că domnul Gottschling ar trebui să fie votat pentru destituire, dar sunt de fapt surprins în lumina evenimentelor actuale că nu și-a dat demisia”, a spus Herro ziarului.

La începutul acestei luni, Glass Lewis a cerut acționarilor Credit Suisse să se opună realegerii Gottschling, pe motiv că, în calitate de președinte al comisiei de risc, el ar trebui să fie tras la răspundere pentru problemele legate de Greensill și Archegos.

„Clienții noștri sunt foarte supărați de ceea ce s-a întâmplat”, a declarat pentru Financial Times Vincent Kaufmann, director executiv al Ethos. „Alți membri ai comitetului de risc nu au fost acolo de mult, așa că le vom oferi mai multe șanse. [Gottschling] a preluat în 2018 funcția de președinte. Acest lucru necesită acum o schimbare”.

Credit Suisse nu a comentat imediat.
Banca din Zurich urmează să își organizeze adunarea acționarilor pe 30 aprilie.

Spre deosebire de Glass Lewis, un alt consilier proxy, ISS, nu a recomandat investitorilor să se opună lui Gottschling.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata