Ralph Hamers, va prelua conducerea UBS

ING Groep NV cel mai mare grup olandez de servicii financiare, iar Ralph Hamers care este șeful acestuia, va prelua conducerea UBS, care este a două mare bancă elveţiană, a confirmat miercuri Consiliul de Administraţie al băncii elveţiene, transmit DPA şi Reuters.

Ralph Hamers îl va înlocui pe Sergio Ermotti de la 1 noiembrie în funcţia de director general al UBS. Este a două mare bancă elveţiană care înlocuieşte conducerea în februarie, după ce Credit Suisse l-a numit director general pe Thomas Gottstein, în locul lui Tidjane Thiam.

Pe de altă parte, ING a anunţat că directorul său general, Ralph Hamers, va părăși banca olandeză la 30 iunie şi a precizat că procesul de succesiune va fi realizat „când şi dacă va fi momentul potrivit”.

Hamers va începe la UBS că membru el echipei de conducere la începutul lunii septembrie, „pentru a asigura o tranziţie unitară”, se arată în comunicatul băncii elveţiene.

Preşedintele UBS, Axel Weber, l-a abordat pe Hamers în urmă cu o lună, conform informaţiilor publicate de Financial Times, când era deja clar că nu va fi extins contractul lui Ermotti, aflat de aproape un deceniu la conducerea băncii elveţiene.

Ralph Hamers lucrează pentru grupul ING din 1991 şi conduce banca olandeză din 2013. El a readus grupul pe profit, în timp ce a a achitat ajutorul primit de la statul olandez în timpul crizei financiare globale.

Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi – companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata