Randamentele din zona euro urmăresc trezoreria americană mai mică, atenția este îndreptată către Banca Centrală Europeană

Randamentele obligațiunilor guvernamentale din zona euro au scăzut joi, înainte de o reuniune politică a Băncii Centrale Europene (BCE), investitorii căutând indicii despre cum va reacționa banca centrală la o redresare economică preconizată.

Costurile de împrumut ale blocului au urmărit randamentele Trezoreriei SUA, în scădere la începutul tranzacțiilor din Londra, după ce miercuri s-a înregistrat o cerere puternică la o licitație de obligațiuni pe 20 de ani.

BCE va fi probabil apăsat pe semne de diviziuni în ceea ce privește ritmul viitor al achizițiilor de obligațiuni, care au fost intensificate recent pentru a preveni creșterea costurilor împrumuturilor să deterioreze recuperarea.
Randamentul obligațiunilor guvernamentale pe 10 ani al Germaniei, reperul zonei euro, a scăzut cu 1,5 puncte de bază, până la -0,28%.

Citeste si:  Lungul drum al Europei de Est către redresarea economică

Christine Lagarde a declarat recent că economia se află încă pe „cârje” și stimulentul nu a putut fi retras.

„Concentrarea de la conferința de presă a BCE de astăzi pare să se îndrepte spre reducerea și eventuala lichidare a achizițiilor PEPP (Pandemic Emergency Purchase Program)”, a spus Commerzbank clienților.

Anumiți analiști și-au exprimat recent îngrijorările cu privire la o posibilă greșeală a BCE în iunie, în urma unor vești bune despre economia europeană.
„Este puțin probabil ca BCE să respingă posibilitatea reducerii în iunie, probabil lăsând intactă tendința noastră tactică de urs”, au spus analiștii Citi.

Randamentul Italiei pe 10 ani a scăzut cu 1,5 puncte de bază, până la 0,742%, cu prima de risc în plus față de obligațiunile germane neschimbate la aproximativ 101 puncte de bază.

Citeste si:  Nanu (Trezorerie): Ministerul Finanţelor vrea să lanseze în prima jumătate a anului o emisiune de titluri de stat pentru populaţie

În ciuda îngrijorărilor cu privire la posibila ieșire a BCE din programul de cumpărare, „perspectivele pentru periferie se îmbunătățesc pe termen scurt. Respingerea măsurii preliminare împotriva NGEU (fondul UE de recuperare a pandemiei) de către Curtea Constituțională Germană (CCG) a fost o surpriză ”, au adăugat analiștii Commerzbank.

Curtea constituțională a Germaniei a refuzat miercuri să blocheze fondul de recuperare, dar nu a indicat când se va pronunța asupra plângerii totale împotriva fondului.

Franța și Spania vor fi pe piața primară cu licitații, analiștii așteptând ca oferta să fie absorbită bine.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner