România va putea intra într-un program de miliarde de euro

În cadrul unei sesiuni a Parlamentului European s-a aprobat înţelegerea comună negociată cu Preşedinţia Română la Consiliul Uniunii Europene şi Comisia Europeană, asupra Fondului European de Apărare.

Aceștia au ajuns la un acord comun în privinţa propunerii de Regulament a Comisiei privind Fondul European de Apărare. Această propunere este menită să promoveze o industrie de apărare inovatoare şi competitivă, în contextul Cadrului Financiar Multianual pentru perioada 2021-2027. Un element central al Fondului este partea de inovare tehnologică ce are potenţialul de a conduce la dezvoltarea unor tehnologii disruptive.

Fondul European de Apărare va veni în completarea altor programe ale UE, propuse de Comisie, în special a bugetului de 6,5 miliarde euro, alocat Mecanismului pentru interconectarea Europei pentru consolidarea infrastructurilor de transport strategice ale UE cu scopul de a le adapta la mobilitatea militară, precum şi a propunerii pentru un nou program pentru cercetare şi inovare, intitulat Orizont Europa, a cărui valoare este de 100 de miliarde euro.

sursa bugetul.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata