VISA este investigată de Departamentul de Justiție al SUA din cauza practicilor de debitare

Foto: emperortech.us

Departamentul de Justiție analizează practicile de debitare ale Visa Inc, a declarat compania, după ce rapoartele SUA investigau dacă, compania de carduri de credit utilizează practici anticoncurențiale pe piața cardurilor de debit.

„Departamentul de Justiție al SUA a informat Visa cu privire la planurile sale de a deschide o investigație asupra practicilor de debitare în SUA ale Visa”, a declarat compania într-un depozit de valori mobiliare. „Am primit o notificare pentru a păstra documentele relevante legate de anchetă.”

Departamentul de Justiție verifică dacă Visa folosește practici anticoncurențiale pe piața cardurilor de debit, a declarat o sursă familiarizată cu această problemă. Wall Street Journal, care a raportat prima dată știrea, a declarat că divizia antitrust a Departamentului de Justiție se uită dacă Visa limitează capacitatea comercianților de a direcționa tranzacțiile cu carduri de debit prin rețelele de carduri care sunt adesea mai puțin costisitoare.

Citeste si:  BULETINUL INSOLVENŢEI - 12 aprilie 2010 (2801)

„Credem că practicile de debitare din SUA ale Visa sunt conforme cu legile aplicabile”, a spus compania. „Visa cooperează cu Departamentul Justiției”.
Acțiunile Visa au scăzut brusc vineri, cu 6,2% pentru a închide la 206,90 dolari.

Departamentul de Justiție a refuzat să comenteze.

Comercianții s-au plâns de mult timp de costul ridicat al comisioanelor de rețea sau ale comisioanelor de schimb, care pot reprezenta 2% sau mai mult din fiecare tranzacție și se duc la instituțiile financiare din spatele tranzacțiilor.

Grupul industrial Merchants Payments Coalition, care luptă împotriva așa-numitelor taxe de glisare, a numit investigația o veste bună. „MPC este îngrijorat de aceste practici de limitare a rutei de debit de ani de zile și este minunat să vezi Departamentul de Justiție analizând acest lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt Craig Shearman.

Deși astfel de investigații nu sunt neobișnuite, aceasta vine pe fondul unui interes mai mare pentru piața digitală.

Citeste si:  Tragedia de lângă Smolensk: Soldaţii ruşi care au furat cardul uneia dintre victime au cheltuit banii pe mâncare şi băutură

La începutul acestui an, Visa și startup-ul fintech Plaid au anulat o fuziune de 5,3 miliarde de dolari, după ce guvernul a dat în judecată oprirea tranzacției și a numit Visa „monopolist în tranzacțiile de debit online”.

Departamentul de Justiție a investigat anterior industria plăților cu cardul de credit, dar s-a stabilit cu Visa și Mastercard Inc în 2010, când au convenit să le permită comercianților să ofere consumatorilor stimulente pentru a utiliza un card de credit low-cost.

American Express a refuzat să se stabilească. A dus bătălia cu Departamentul de Justiție până la Curtea Supremă, care a decis în 2018 că este legal ca American Express să interzică, comercianților să încerce să-i direcționeze pe consumatori către carduri mai ieftine.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner