Vista Bank a finalizat fuziunea cu Crédit Agricole România

47

În prezent, Vista Bank a finalizat fuziunea cu Crédit Agricole România după ce în septembrie 2021 a finalizat achiziția a 100% acțiunile băncii și a primit toate aprobările necesare din partea Băncii Naționale a României. Vista Bank este prezentă încă din 1998 pe piața din România, anterior având numele de Marfin Bank.

Fuziunea cu Crédit Agricole s-a finalizat cu succes

După această fuziune, instituția financiară va deține active de 1,6 miliarde de euro, credite de 900 de milioane de euro și depozite de 1,4 miliarde de euro.

În opinia sa, „Finalizarea integrării Crédit Agricole Romania reprezintă un pas important pentru consolidarea Vista Bank în sistemul bancar din România, în linie cu strategia noastră de creștere accelerată. Am devenit o instituție bancară mai puternică, mai eficientă și mai competitivă, cu o capacitate sporită de a le oferi clienților noștri existenți și viitori servicii de calitate superioară și o experiență bancară îmbunătățită”, a declarat Georgios Athanasopoulos, Director General al Vista Bank.

Astfel, Vista Bank este prezentă pe piața din România din anul 1998, fiind cunoscută anterior sub numele de Marfin Bank. În iulie 2018, banca a fost preluată de un nou acționar, iar din mai 2019 numele a devenit Vista Bank.

Achiziția a fost finalizată în septembrie 2021

De altfel, Vista Bank a finalizat în septembrie 2021 achiziția a 100% acțiuni în Crédit Agricole România, după ce a obținut toate aprobările necesare din partea Băncii Naționale a României și Consiliului Concurenței.

La rândul său, „Suntem încântați de achiziția Crédit Agricole România, care reprezintă un moment important în strategia noastră de consolidare a poziției pe piață. Extinderea dimensiunii business-ului nostru ne va permite să ne sporim eficiența, să accelerăm creșterea și să ne optimizăm capacitatea de a oferi servicii cu valoare adaugată și o experiență bancară îmbunătățită clienților noștri existenți și viitori.

Experiența și cunoștintele colegilor noștri din Crédit Agricole în sectoare specifice ale economiei vor juca un rol vital în acest proces, iar angajamentul nostru de a susține economia României va fi și mai puternic. Le suntem recunoscători reprezentanților Crédit Agricole România și Crédit Agricole Group pentru profesionalismul și cooperarea lor în asigurarea succesului acestei tranzacții”, declara atunci Georgios Athanasopouos.

Din punct de vedere financiar, se estima atunci că după fuziune, Vista Bank va deține active totale de peste 1,4 miliarde euro, credite de 800 milioane euro, depozite de 1,2 miliarde euro și peste 105 milioane euro capital CET1.

PricewaterhouseCoopers și David & Baias au acordat consultanță financiară și juridică, în timp ce Deloitte a asigurat consultanță financiară pentru anumite aspecte.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata