300 kilograme de precursori de explozivi

 Polițiștii au ridicat peste 300 de kilograme de precursori de explozivi, în urma unor controale efectuate în perioada iunie-octombrie, fiind deschise mai multe dosare penale și aplicate amenzi de peste 18.000 lei.

Peste 300 de kilograme de precursori de explozivi restricționați au fost indisponibilizate de polițiștii de la Arme, explozivi și substanțe periculoase, în cadrul unei acțiuni naționale, desfășurate în perioada iunie – octombrie 2019.

„În urma verificărilor, pentru neregulile constate, polițiștii au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 187.000 de lei. De asemenea, polițiștii au constatat 65 de infracțiuni, 60 de persoane fiind cercetate în cauze penale. Totodată, polițiștii au desfășurat 376 de activități de prevenire a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează operațiunile cu precursori de explozivi restricționați”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

De exemplu, polițiștii din Alba au identificat o persoană, care, în calitate de administrator al unei societăți comerciale din Alba Iulia, ar fi comercializat ilegal către diverse persoane, în perioada 2018 – 2019, diferite produse cu conținut de peroxid de hidrogen, în proporție de 32,6%.

„Substanța în cauză este clasificată ca precursor de exploziv restricționat, conform Anexei I a Regulamentului U.E. 98/2013. În cauză, polițiștii au înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punerea la dispoziție cu orice titlu de precursori de explozivi restricționați persoanelor din rândul publicului larg”, mai explică reprezentanții IGPR.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata