5 modalități de a gestiona banii într-un cuplu

Numeroase studii arată că gestionarea banilor poate reprezenta o reală problemă pentru cupluri, atât pentru partenerii care sunt deja căsătoriți dar și pentru cei care doar locuiesc împreună. În timp ce unul dintre parteneri poate fi cheltuitor, celălalt poate fi cel care economisește și tocmai de la aceste diferențe ale comportamentului economic pot lua naștere divergențe.

 

  • Aflați ce tip de sistem de gestionare a banilor funcționează cel mai bine pentru voi

 

Există mai multe moduri de a manageria bugetul atunci când ești într-o relație serioasă. Unele cupluri pun banii la comun; alții adoptă un comportament financiar ceva mai individualist, iar alții funcționează foarte bine cheltuind împreună doar o parte din veniturile pe care le au fiecare.

Este foarte important ca cei doi parteneri să discute cu privire la adoptarea celui mai eficient sistem de gestionare a banilor. Deoarece fiecare cuplu este diferit, nu există o rețetă general valabilă care să se potrivească tuturor. Discută, deci, cu partenerul tău și agreați o soluție.

 

  • Realizați și utilizați un buget

 

Realizarea unui buget comun este foarte util mai ales pentru cuplurile care locuiesc împreună. E esențial ca ambii parteneri să știe unde vor merge banii în fiecare lună și, la fel de important, este ca fiecare achiziție importantă să se realizeze de comun acord.

Dacă există diferențe între modul în care partenerii doresc ca banii să fie cheltuiți, ar trebui să se realizeze o prioritizare a cheltuielilor și să se efectueze doar acestea.

 

  • Purtați discuții periodice despre gestionarea banilor

 

Este important ca fiecare cuplu să aibă discuții periodice -săptămânale, bi-lunare, sau chiar lunare- în care să evalueze cheltuielile din perioada precedentă precum și cele necesare în perioada următoare. De asemenea, aceasta reprezintă o ocazie de a discuta despre progesul făcut în ceea ce privește atingerea obiectivelor financiare pe care vi le-ați setat.

 

  • Cunoașteți-vă obiceiurile financiare

 

Fiecare dintre noi avem anumite slăbiciuni când vine vorba despre gestionarea banilor. Fie că suntem tentați să cumpărăm necontrolat, să omitem prioritizarea cheltuielilor sau să ne supraîndatorăm, e necesar să ne cunoaștem foarte bine aceste mici slăbiciuni. Într-un cuplu, acestea trebuie împărtășite și discutate, tocmai pentru a găsi împreună cea mai bună soluție pentru a ajunge la un echilibru.

 

  • Găsiți un plan de rezervă pentru situațiile neprevăzute

 

Colapsul financiar reprezintă o situație deloc plăcută, prin care oricine poate trece la un moment dat. Pentru cazurile acestea, va fi nevoie să discuți cu partenerul tău și să încercați să puneți la punct un plan de rezervă. Economisirea banilor vă poate ajuta să depăsiți perioadele îngreunate din puncte de vedere financiar. De asemenea, luați în calcul apelarea la un credit pentru nevoi personale pe termen scurt sau mediu, deoarece oferă foarte multe facilități.

A învăța să gestionezi banii alături de partenerul de cuplu nu necesită prea mult timp și efort; totuși, atunci când un cuplu alege să continue să lucreze împreună la identificarea soluțiilor potrivite pentru managerierea banilor, șansele de a obține un succes financiar cresc considerabil.

Sursa: pixabay.com

Link download:

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata