ANSVSA a aplicat amenzi de 490 de mii de lei

 Inspectorii Autorităţii Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au desfăşurat, în octombrie, peste 10.000 de acţiuni de control în industria agroalimentară în urma cărora au dat peste 100 de amenzi în valoare de 490 de mii de lei, potrivit unui comunicat remis, joi.

Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi a municipiului Bucureşti au efectuat în cursul lunii octombrie, 10.481 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii, iar în urma neregulilor constatate au fost acordate 117 amenzi în cuantum de 494.600 de lei.

Printre nereguli s-au enumerat neîntreţinerea în condiţii igienice a spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, depozitare alimente direct pe paviment şi etichetare cu elemente insuficiente.

Cele mai mari amenzi au fost acordat în Dolj (65.000 lei), Botoşani şi Bistriţa Năsăud (52.000 lei) şi Cluj (41.000 lei). În Capitală au fost aplicate amenzi de 27.000 de lei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata