Avere de 300.000 de euro confiscată unui polițist din Bârlad

Un polițist la rutieră din Bârlad nu a avut cum să își justifice averea în valoare de 300.000 de euro și va rămâne fără aceasta. După ce a fost anchetat de către ANI, Curtea de Apel Iași a luat hotărârea ca polițistului să i se confiște o sumă foarte mare de bani.

Numele agentului este șef Robert Marius Dediu și face parte din Poliția Rutieră din Bârlad. Acesta va rămâne fără avere după ce în urmă cu trei ani, ANI a constat că acesta deține o sumă foarte mare de bani pe care nu o poate justifica.

„Având în vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Iasi în vederea începerii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre Dediu Marius Robert in perioada exercitarii functiei publice. Dediu Marius Robert a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza”, este comunicatul transmis în data de 13 martie 2015.

Polițistul din Bârlad este nevoit să returneze acum o sumă de aproape de 200.000. Averea acestuia va fi confiscată în maxim 6 luni de la pronunțarea sentinței.

„Admite sesizarea formulata de Agentia Nationala de Integritate în privinta persoanei cercetate Dediu Marius Robert si a sotiei acestuia, Dediu Maricela. Constata caracterul nejustificat al dobândirii cotei parti din avere în valoare de 918.954,22 lei. Obliga persoana cercetata Dediu Marius si sotia acestuia, Dediu Maricela, la plata catre Statul Român, prin intermediul organului fiscal competent sa efectueze executarea silita, a sumei de 918.954,22 lei (192.156,60 euro), reprezentând echivalentul cotei parti din avere dobândita în mod nejustificat, în termen de 6 luni de la ramânerea definitiva a prezentei hotarâri”, este informația sentinței Curții de Apel Iași.

În timp ce procesul era în derulare, Lulu Frânaru, cumnata polițistului a fost și ea audiată și a susținut că banii care au fost anchetați de ANI îi aparțineau dânsei. Judecătorii nu au ținut cont de declarația cumnatei.

Sursa: observator.tv

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata