Bani – 4 idei ce salveaza portofelul

Un proverb spune ca banii nu aduc fericirea, dar ce trebuie sa facem sa avem si bani si fericire.

Cand veniturile noastre sunt modeste iar noi aruncam banii pe fereastra pe obiceiuri de consum gresite, trebuie sa ne gandim la cateva idei pentru a diminua risipa.

Multa lume trateaza depresia,tristetea sau plictiseala prin shopping. Fie ca este nevoie fie ca nu, shoppingul ne da putere, insa daca adunam la sfarsitului anului toate obiectele cumparate inutil, se pot aduna sume considerabile.

Sa evitam risipa, facand schimburi de obiecte. In tara noastra au inceput sa se organizeze evenimente unde se schimba obiecte. Ceea ce nu iti mai este tie si familiei tale de folos le poti schimba cu obiecte folositoare.

In casele in care membri familiei fac economie de energie electrica, tot pot primii facturi mari de energie. Oidee de economie la energie electrica ar putea fi becurile LED, care promit chiar un consum cu 80% mai putin si au o durata de viata mai mare .

Planificarea din timp al bugetului,cheltuielilor sau chiar a vacantelor, este un factor impotriva risipei. Planificarea din timp a unei vacante te ajuta sa conturezi o excursie de vis cu buget mic, oricine doreste sa calatoreasca este bine sa stie care sunt perioadele la care biletele de avion sunt mai ieftine.

Cazarea si mancarea sunt parte importanta a bugetului unei calatorii, desi biletele de avion sunt un prag psihologic pentru a pleca intr-o calatorie

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata