Beneficii ale cardului de debit

32

Cardurile de debit sunt un mijloc de plată și au ca principal avantaj faptul că se pot urmări foarte ușor cheltuielile făcute cu ajutorul lor.

Nu ați putut niciodată să vă controlați cheltuielile? Chiar ați și încercat să planificați totul la milimetru, lună după lună, dar degeaba?

Dacă răspunsul este afirmativ, veți dori să cunoașteți un produs financiar care facilitează cu precizie acest control al finanțelor. Cardul de debit este un lucru foarte ușor de înțeles și folosit. Cardurile ne oferă multiple beneficii. Folosindu-le la cumpărături putem avea control asupra cheltuielilor. Iată câteva avantaje ale cardurilor de debit.

Cardurile de debit au o serie de caracteristici care le transformă într-un produs financiar foarte util pentru oricine în viața de zi cu zi.

Să vedem în detaliu unele dintre aceste caracteristici cele mai importante, avantajele cardurilor de debit.

Sunt perfecte pentru achizițiile de zi cu zi. Este important să existe bani suficienți în contul asociat. În plus, nu există posibilitatea plății unei dobânzi și, prin urmare, acumularea de datorii. De asemenea, nu este necesar să aveți mereu bani la dvs.

Acestea pot fi utilizate pentru a retrage numerar din ATM-uri și pentru a cumpăra obiecte din magazine și unități. Pentru ca operațiunea să fie efectuată trebuie să existe bani pe card.

Acum, este important să rețineți că operațiunea vă poate fi refuzată dacă nu există destui bani în cont sau un descoperit de cont pentru a face plata.

Este indicat să fiți foarte atenți la condițiile cardului de debit atunci când îl solicitați pentru a vedea dacă există această opțiune, astfel încât să evitați posibilele surprize.

Dacă da, trebuie să țineți cont de banii pe care îi aveți în cont, deoarece în cazul în care depășiți contul neacoperit, adică cu un sold negativ, acest lucru generează cheltuieli și comisioane foarte mari.

Vă recomandăm să discutați cu banca dvs. și să eliminați această posibilitate pentru a evita durerile de cap viitoare.

În orice caz, este important să țineți evidența soldului din contul dvs., astfel încât să vă puteți adapta mai bine la bugetul dvs. și să vă controlați cheltuielile.

Este foarte ușor să intrați în posesia unui card de debit gratuit

Pentru a avea un card de debit, singurul lucru pe care trebuie să-l aveți este… un cont bancar. Deci, ele sunt disponibile pentru toată lumea.

 

Evitați datoriile

Dacă aveți probleme cu controlul cheltuielilor, cardurile de debit reprezintă o alternativă perfectă la cardurile de credit. Fără bani în cont nu puteți cheltui, deci este imposibil să vă îndatorați.

Ele vă ajută să vă planificați cheltuielile

Prin faptul că nu puteți să cheltuiți mai mult decât ceea ce aveți, înseamnă că trebuie să vă organizați bugetul pentru a nu face cheltuieli inutile.

Comisioanele sunt mai mici

Taxele percepute pentru a avea un card de debit sunt mult mai mici decât cheltuielile și comisioanele unui card de credit.

Și, pe lângă aceste avantaje, puteți avea parte de asigurări gratuite pe tipul călătoriilor, plăți sigure în mediul online, servicii de urgență, printre multe alte beneficii.

Dacă încă nu aveți un card de debit, ar fi indicat să vă faceți pentru a vă bucura de avantajele sale. Pentru a descoperi ce fel de card de debit vă puteți face ca persoane fizice accesați linkul  https://www.bcr.ro/ro/persoane-fizice/conturi-si-operatiuni/carduri-de-debit.

De asemenea, vă recomandăm să faceți clic pe linkul https://www.bcr.ro/ro/persoane-fizice pentru a descoperi cum puteți câștiga un bilet Metallica pe oră. Spor la cheltuieli controlate vă dorim!


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News