Bradul de 100.000 de euro cumpărat de Primăria Târgu-Jiu nu va fi folosit nici în acest an

Bradul de Crăciun pentru care Primăria Târgu-Jiu a plătit peste 100.000 de euro şi l-a folosit doar de două ori va rămâne și în acest an în depozit. Autoritățile din oraș au ales, la fel ca în 2018, un brad natural care va costa aproximativ 2.500 de lei.

Primarul orașului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu a declarat marți, corespondentului MEDIAFAX, că în acest an în centrul orașului va fi amplasat un brad natural, în valoare de aproximativ 2.500 de lei.

„Vom folosi un brad natural, așa cum am procedat și anul trecut. Deja l-am comandat la obștea de la Novaci. De acolo îl aducem și va costa în jur de 2.000-2.500 de lei”, a declarat Marcel Romanescu.

Edilul spune că bradul artificial, confecţionat din aluminiu şi oţel, cumpărat cu 100.000 de euro în 2015, ar putea rămâne în depozit, dacă nu va fi găsit un loc potrivit pentru amplasarea lui.

„Vom încerca, dacă găsim posibilitatea, dar ne trebuie o suprafață care să-l poată menține pe toată perioada iernii, să-l instalăm în altă zonă. Trebuie o platformă betonată, pentru că nu poți să-l instalezi. E foarte greu și există riscul la un moment dat să se dărâme. Anul trecut nu a fost montat. Montarea ornamentelor și împodobirea bradului natural vor începe, pentru că pe 1 decembrie trebuie să fie toate deja realizate. Despre ce vom mai lua, nu pot să spun decât după rectificarea din noiembrie. În general, vom folosi instalațiile vechi, pe care le-am avut în anii trecuți”, a mai declarat primarul orașului Târgu-Jiu.

Fostul primar a plătit, în 2015, 100.000 de euro pentru un brad de Crăciun confecţionat din aluminiu şi oţel.

Când l-au cumpărat, autoritățile susţineau că structura metalică, înaltă de 22 de metri, va fi folosită de sărbători în următorii 12 ani, însă după schimbarea primarului s-a decis amplasarea unui brad natural în centrul oraşului.

Bradul din aluminiu şi oţel este prevăzut cu o structură metalică, ornamente şi instalaţii de lumini, 81.000 de leduri, sistem audio, senzori şi un sistem de autoridicare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata