Bunuri în valoare de peste 2.000.000 lei, descoperite la frontieră în ultimele 48 de ore

23

În acest sfârşit de săptămână, în urma misiunilor desfăşurate în zona de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 101 de fapte ilegale, din care 45 infracţiuni şi 56 contravenţii, săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini. Cele mai multe infracţiuni descoperite au vizat tentativa de trecere ilegală a frontierei, urmate de infracţiunile contrabandă şi fraudă vamală, atingerea unor drepturi de proprietate intelectuală, precum şi de fals şi uz de fals. În urma sancţiunilor contravenţionale constatate au fost aplicate amenzi în valoare de peste 33.500 de lei.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au descoperit, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis, provenite din contrabandă ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 2.069.600 lei.

În aceste zile, poliţiştii de frontieră nu au permis intrarea în ţară a 28 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege. Principalele motive pentru care a fost dispusă măsura de nepermitere a intrării în ţară au fost: nu posedau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere, respectiv nu deţineau o viză valabilă sau un permis de şedere valabil. Totodată, nu s-a permis ieşirea unui număr de 31 cetăţeni români din diferite motive legale.

În ceea ce priveşte traficul, prin punctele de trecere ale frontierei au efectuat formalităţile de frontieră aproximativ 330.600 de persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care 156.300 pe sensul de intrare şi 174.300 pe cel de ieşire din ţară şi aproximativ 88.900 mijloace de transport (42.000 pe sensul de intrare şi aproximativ 46.900 pe sensul de ieşire din ţară). Traficul s-a desfăşurat în condiţii normale fără a se înregistra aglomerări sau timpi de aşteptare.

Reamintim că, informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa . Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i-bunuri-in-valoare-de-peste-2000000-lei-descoperite-la-frontiera-in-ultimele-48-de-ore-18626.html


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News