Calculul „corect și obiectiv” al salariului minim

21

 Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță că va avea discuții cu partenerii sociali cu privire la „un calcul corect și obiectiv” al salariului minim, afirmând că este omul care apreciază efortul celor care dezvoltă afaceri și care au nevoie de predictibilitate.

Întrebată ce va face în privința salariului minim pe economie, noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că va avea discuții cu partenerii sociali în legătură cu acest subiect.

„Voi deschide o serie de discuții cu un orizont de timp foarte apropiat. Nu am de gând să lungesc foarte mult discuțiile dacă nu este necesar, dar voi deschide discuții cu partenerii sociali pentru a găsi în cel mai scurt timp o soluție obiectivă cu privire la această temă care interesează opinia publică și anume a unui mod de calcul corect și obiectiv al salariului minim. Sunt omul care apreciază efortul celor care dezvoltă business-uri în România, care au o afacere, care au nevoie de predictibilitate. Sunt omul care respectă și stă la masă cu acești parteneri pentru a găsi o soluție, nu care să mă împlinească pe mine politic, ci care să fie o soluție corectă pentru dânșii și posibil de pus în practică. Prin urmare, decizia o voi lua după această serie de discuții cu partenerii sociali, pentru că dânșii sunt, de fapt, cei care pun în practică ceea ce noi decidem în ministere și în general în guvern”, a spus Violeta Alexandru.

Întrebată, de asemenea, dacă sunt bani de pensii și salarii, Alexandru a afirmat că urmează să ceară un audit și că e normal ca oamenii să își pună aceste întrebări.

„E normal să se întrebe (oamenii – n.r.), după un deficit îngrijorător în bugetul de pensii pe care PSD în lasă. Le cer să aibă încredere că voi face cele mai serioase verificări (…). Merg acum în minister tocmai pentru a începe ziua cu o evaluare și pentru a solicita celor care conduc Ministerul, atât eu cât și colegul meu de la Finanțe, toate datele necesare ca să vedem care este situația reală. (…) Vă asigur că voi fi foarte transparentă cu tot ceea ce găsesc în minister pentru ca românii să știe”, a ai spus Alexandru.

Violeta Alexandru a precizat că va respecta legislația în vigoare în privința pensiilor și salariilor și va continua dialogul cu toți partenerii sociali pentru găsirea celor mai potrivite soluții pentru pensionari și salariați.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata