Compania Pavăl Holding, a intrat în acţionariatul companiei Promateris (PPL)

73

Compania Pavăl Holding, controlată de Adrian şi Dragoş Pavăl, acţionarii retailerului de bricolaj Dedeman, a intrat în acţionariatul companiei Promateris (PPL), producător de ambalaje biodegradabile şi compostabile.

Astfel, Pavăl Holding a achiziționat 24% din acțiunile companiei de la omul de afaceri Florin Pogonaru şi de la Tudor Georgescu, CEO-ul Promateris.

În contextul bursier, compania Promateris (PPL), producător de ambalaje biodegradabile şi compostabile, este listat la Bursa de la Bucureşti cu o capitalizare de 382 milioane lei.

În opinia sa, „Ne bucurăm că prin intermediul acestei tranzacţii Pavăl Holding îşi lărgeşte portofoliul de companii şi totodată îşi diversifică domeniile în care investeşte. Industria ambalajelor cu amprentă redusă de carbon este una atractivă şi efervescentă, iar parteneriatul cu Promateris, liderul regional pe acest segment de piaţă, deschide o nouă direcţie investiţională, strategică pentru grupul nostru. Avem toată încrederea că împreună vom reuşi să ducem Promateris în topul grupurilor industriale din Europa pe segmentul de ambalaje sustenabile”, a declarat Karina Pavăl, vicepreşedinte Pavăl Holding.

Este echivalentul unei investiţii de aproximativ 100 milioane lei

De altfel, aceasta este a doua tranzacţie în care Karina Pavăl, moştenitoare Dedeman, este citată după cea prin care Pavăl Holding a cumpărat 30% din Farmacia Tei.

În urma acestei tranzacţii, Pavăl Holding controlează 24% din Promateris, echivalentul unei investiţii de aproximativ 100 milioane lei, în urma unei tranzacţii prin care omul de afaceri Florin Pogonaru a vândut direct din Promateris, dar şi prin unele companii controlate de acesta şi de familia acestuia. În momentul de faţă, Pavăl Holding are 6,9 milioane de acţiuni PPL.

În afirmaţiile sale, „Investiţia Pavăl Holding în grupul Promateris ne va ajuta să ne consolidăm poziţia de lider în regiunea Europei Centrale şi de Est, să ne dezvoltăm strategic prin pătrunderea pe noi pieţe, prin diversificarea portofoliului de producţie şi prin achiziţii.

Preocuparea pentru sustenabilitate, inovare şi valoare adăugată locală este împărtăşită de noii acţionari, ceea ce ne va permite să investim în continuare în cercetare-dezvoltare şi să identificăm opţiuni de extindere a lanţului nostru de valoare, crescând gradul de circularitate al afacerii noastre.

Suntem încrezători că experienţa, know-how-ul şi soliditatea financiară a Pavăl Holding vor avea un impact semnificativ asupra dezvoltării Promateris, şi un impact pozitiv la nivelul tuturor stakeholder-ilor şi al comunităţilor în cadrul cărora ne desfăşurăm activitatea”, a declarat Tudor Georgescu, Director General Promateris.

Concret, Tudor Georgescu a vândut 1,6 milioane de acţiuni PPL la un preţ de 7,74 lei pe acţiune, la jumătate faţă de cel de tranzacţionare de joi seară de 14 lei, potrivit raportărilor de la BVB. Trazacţia a fost încheiată pe 28 septembrie.

„Astfel, acţionarii care acţionează în grup concertat au ajuns la o deţinere cumulată de 20.078.397 acţiuni, reprezentând 69,96% din capitalul social al Emitentului, scăzând sub pragul de 75% prevăzut de art. 71 din Legea 24/2017”, se arată în raportarea semnată de Florin Pogonaru.

De la început de 2022 acţiunile PPL au plus 40% pe tranzacţii de aproape 1 mil. lei pe o bursă în scădere cu aproape 20%.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata