Companie germană de asigurări, părăsește România

Compania germană de asigurări Ergo pleacă din România. Grupul a făcut cunoscut faptul că, deşi a adus profit, volumul vânzărilor din România este foarte mic.

Compania iese de pe mai multe pieţe şi, conform economica.net, afacerile de la nivel global au fost, însă, foarte afectate de încheierea parteneriatului pe care îl avea cu Unicredit Bank. Banca italiană îşi vindea creditele alături de asigurări, dar a decis să întrerupă la acest model. Așadar, nu mai avea nevoie de Ergo deoarece de-acum înainte, vrea să încheie parteneriate de acest fel doar pe anumite pieţe.

Părăsirea germanilor nu le lasă afacerile locale în aer: acestea vor fi cumpărate de Generali România şi Allianz Ţiriac.

Ergo a cerut deja Autorităţii pentru Supraveghere Financiară acordul pentru a vinde şi poliţe RCA, iar avizul urmează să fie, cel mai probabil, unul pozitiv.

În aceste condiţii, Allianz Ţiriac va rămâne cu asigurările non-viaţă, deci şi cu poliţele RCA pe care le poate emite în baza afacerii preluate de la Ergo. Pe de altă parte, Generali va prelua toate operaţiunile de asigurări de viaţă ale firmei germane în România.

Ergo a vândut anul trecut în România asigurări în valoare de aproape 47 de milioane de euro, iar profitul net a fost de jumătate de milion de euro. Chiar şi aşa, în comparaţie cu afacerile globale ale germanilor, afacerea din România era extrem de mică şi reprezenta doar 0,3% din subscrierile totale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata