Ethereum sare la un nivel record în raportul privind emiterea de obligațiuni digitale al Băncii Europene de Investiții

Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă din lume în ceea ce privește capitalizarea pieței, a atins miercuri un nou vârf, participanții citând rapoarte mass-media despre planurile Băncii Europene de Investiții de a lansa o vânzare de „obligațiuni digitale” în rețeaua blockchain ethereum.

Etherul este moneda sau jetonul digital care facilitează tranzacțiile pe blockchain-ul ethereum. În lumea criptografică, termenii eter și etereu au devenit interschimbabili.

Bloomberg a raportat marți, citând surse nenumite, că Banca Europeană de Investiții (BEI) intenționează să emită o obligațiune digitală pe doi ani de 100 de milioane de euro, vânzarea urmând să fie condusă de Goldman Sachs, Banco Santander și Societe Generale, potrivit analiștilor.

Ether a atins miercuri un record de 2.713,95 dolari, după un raliu de peste 5% în ziua precedentă. A crescut ultima dată cu 1,4%, la 2.706,39 USD.

Danny Kim, șef de venituri la SFOX, un broker de criptografie cu servicii complete, a declarat că rapoartele privind emiterea de obligațiuni digitale ale BEI au „declanșat un caz de utilizare instituțională alcătească pentru ethereum”.

El a citat, de asemenea, scăderea ofertei de etereu pe piață, care și-a mărit prețul.

„Cantitatea de ethereum care se află la schimburi continuă să scadă și a fost cea mai scăzută din ultimul an”, a spus Kim. „Cu o ofertă mai mică la schimb disponibilă, există mai puține șanse de vânzare majoră.”

Cererea de eter a crescut, de asemenea, pe măsură ce investitorii folosesc jetoanele pentru a cumpăra artă sau teren virtual, sub formă de jetoane nefungibile (NFT), pe platforme precum SuperRare și Decentraland.

Luni, monedele digitale au primit un impuls din rapoartele potrivit cărora JPMorgan Chase intenționează să ofere un fond bitcoin gestionat, ultimul indiciu că ceea ce este considerat de mulți o investiție speculativă câștigă legitimitate instituțională.
Bitcoin, cel mai mare activ criptografic din lume, cu peste 1 trilion de dolari în capitalizare de piață, a recâștigat marca de 50.000 de dolari săptămâna aceasta. Bitcoin, a crescut cu 1% la 55.630,82 USD, dar cu mult sub recordul său, la 64.895,22 USD stabilit pe 14 aprilie.

La 1 martie, Goldman Sachs și-a repornit biroul de tranzacționare cu criptomonede, la doar câteva săptămâni după ce Tesla Inc a anunțat că a achiziționat 1,5 miliarde de dolari în bitcoin, provocând un raliu.

Dar criptomonedele s-au lovit de o oarecare rezistență după ce președintele SUA, Joe Biden, a dezvăluit planurile de majorare a impozitelor pe câștiguri de capital, o mișcare care ar putea reduce investițiile în activele digitale.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata