Fluxurile criptomonedelor au atins 4,9 miliarde de dolari la jumătatea lunii aprilie – date Coinshares

Intrările în fonduri și produse de criptomonede au atins 4,9 miliarde de dolari începând cu 16 aprilie, ritmul de creștere încetinindu-se puțin în primele două săptămâni ale lunii, după ce a atins niveluri record în primul trimestru, au arătat datele de la managerul valutar digital Coinshares.

Fluxurile din primele două săptămâni ale lunii aprilie au atins aproximativ 400 de milioane de dolari până la 4,9 miliarde de dolari, sau cu aproximativ 9% mai mare decât un maxim istoric de 4,5 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului.

Ritmul intrărilor se moderase deja în primul trimestru, după o creștere de 240% în al patrulea trimestru.

Acestea fiind spuse, intrările în a doua săptămână a lunii aprilie au totalizat 233 milioane dolari, cel mai mare de la începutul lunii martie, au spus Coinshares.
Creșterea Bitcoin a încetinit, de asemenea, în primele două săptămâni ale lunii, crescând cu doar 5,7%, deși a atins un record cu puțin sub 65.000 de dolari în acea perioadă. După ce a atins acel vârf din toate timpurile săptămâna trecută, Bitcoin a scăzut cu aproape 18% în șase zile. Bitcoin s-a tranzacționat ultima dată cu 0,8%, la 56.161 USD.

„Au existat … semne de exuberanță excesivă pe piață, iar o corecție părea iminentă”, a spus Pankaj Balani, director executiv al Delta Exchange, o platformă de tranzacționare a instrumentelor derivate criptografice.

Fluxurile săptămâna trecută au fost mai răspândite pentru a include alte active digitale în afara bitcoin și ethereum.

Bitcoin a înregistrat în continuare cele mai mari intrări de 108 milioane de dolari, ethereum aducând 65 de milioane de dolari. Dar investitorii au investit bani în alte jetoane digitale, inclusiv în numerar bitcoin, Polkadot, Binance și Tezos, au arătat datele Coinshares.
Datele arătau, de asemenea, că activele criptografice administrate (AUM) au atins un vârf de 64,2 miliarde de dolari. În primul trimestru, suma totală a sectorului a fost de 59 miliarde dolari. Anul trecut, activele gestionate pentru acest sector au atins 37,6 miliarde de dolari.

Grayscale este în continuare cel mai mare manager de monedă digitală, cu active de 49,5 miliarde de dolari începând cu a doua săptămână a lunii aprilie, în timp ce CoinShares, al doilea cel mai mare și cel mai mare manager de active digitale din Europa, supraveghează active de aproximativ 5,7 miliarde de dolari.

XRP a fost cel mai popular activ digital din ultimele săptămâni, cu intrări săptămânale de 33 de milioane de dolari, aproape dublându-și activele gestionate la 83 de milioane de dolari.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata