Gabriela Firea: Tariful total va ajunge la 980 de lei pe gigacalorie, de la 490 de lei cât este în prezent

15

Românii trec printr-o perioadă dificilă din cauza facturilor la energie electrică și gaze, iar veștile rele continuă să apară pe zi ce trece. De această dată, cei vizați de veștile proaste sunt cei care stau la bloc. În urma declarațiilor unui fost primar, oamenii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar.

Astfel, fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, a venit cu un anunț dur pentru bucureștenii care stau la bloc. Actualul ministru al Familiei a fost invitată în emisiunea ”Subiectiv” de la Antena 3, unde a precizat că ANRE a aprobat tariful local Termoelectrica și că acesta va fi aprobat de CGMB.

În contextul financiar, spune fostul edil al Capitalei, tariful total va ajunge la 980 de lei pe gigacalorie, de la 490 de lei cât este în prezent. De altfel, Gabriela Firea a declarat că populația plătea 163 de lei.

În opinia sa, „Vă dau o exclusivitate. Astazi ANRE a aprobat tariful local termoenergetica si in continuare va fi aprobat de CGMB. Atentie, e foarte grav, tariful total ajunge la 980 de lei pe gigacalorie, acum e 490 de lei. Populatia platea 163 de lei. Momentan a ramas subventia de pe timpul meu. Daca se voteaza la prima sedinta ordinara tariful dublu, inclus TVA, intra in vigoare la urmatoarea factura. Va fi colaps generalizat”, a afirma Gabriela Firea.

Gabriela Firea, revoltată de modul în care autoritățile gestionează criza facturilor

În altă ordine de idei, într-o postare pe pagina personală de Facebook, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a criticat, luni, guvernarea liberală, pentru decizie referitoare la liberalizarea pieței de energie.

Firea a subliniat faptul că social democrații își doresc soluții cât mai rapide și iau în calcul toate opţiunile posibile, de la revenirea temporară la preţuri reglementate până la reducerea TVA, eliminarea unor costuri suplimentare în factura de energie, plafonare, compensare, vouchere, tarife sociale, scheme de sprijin pentru companii, anunţă ministrul.

”Azi facem pasul decisiv pentru prezentarea soluţiilor care să completeze măsurile anunţate de guvern, astfel încât scumpirea energiei să fie suportabilă pentru populaţie şi economie. Acestea vor fi prezentate şi discutate în Coaliţie, pentru ca apoi să poată fi preluate şi aplicate. Ideea esenţială este ca oamenii şi companiile să primească un sprijin real şi consistent acum, când au cea mai mare nevoie de el”, a scris Gabriela Firea în postare.

Gabriela Firea a mai adăugat că aceste facturi, fără precent nu trebuie să se transforme într-o avalanșă care să lase dezastru în jurul ei. Ea a făcut referire și la acuzațiile referitoare la populism, dând exemple concrete în acest sens.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata