Jack Dorsey și Elon Musk sunt de acord cu acreditările ecologice ale Bitcoin

Șeful Tesla, Elon Musk, a fost de acord cu șeful Twitter, Jack Dorsey, care a spus că bitcoin „stimulează” energia regenerabilă, în ciuda faptului că experții au avertizat contrariul.

Amprenta de carbon a criptomonedei este la fel de mare decât unele dintre cele mai mari orașe din lume, sugerează studiile.

Dar Dorsey susține că acest lucru s-ar putea schimba dacă minerii de bitcoin lucrează mână în mână cu firme de energie regenerabilă.

Un expert a spus că a fost o „încercare cinică de spălare verde” a bitcoinului.
China, unde mai mult de două treimi din energie provine din cărbune, reprezintă mai mult de 75% din mineritul bitcoin din întreaga lume.

Procesul de extragere pentru a genera un nou bitcoin presupune rezolvarea ecuațiilor matematice complexe, care necesită cantități mari de putere de calcul.

Noi seturi de tranzacții sunt adăugate blockchain-ului bitcoin (registrul care înregistrează tranzacțiile criptomonedei) la fiecare 10 minute de către minerii din întreaga lume.

Într-un tweet de miercuri, dl Dorsey a spus că „bitcoin stimulează energia regenerabilă”, la care dl Musk a răspuns „Adevărat”.
Tweet-ul vine la scurt timp după lansarea unei cărți albe de la firma de servicii de plată digitală a domnului Dorsey Square, și a activității globale de gestionare a activelor ARK Invest.

Intitulată „Bitcoin ca cheie pentru un viitor abundent, cu energie curată”, ziarul susține că „minerii de bitcoin sunt cumpărători unici de energie”, deoarece oferă flexibilitate, plătesc într-o criptomonedă și pot fi bazate oriunde cu o conexiune la internet.

„Prin combinarea minerilor cu proiecte de energie regenerabilă și stocare, credem că ar putea îmbunătăți rentabilitatea investitorilor și dezvoltatorilor de proiecte, mutând mai multe proiecte solare și eoliene pe un teritoriu profitabil”, a spus acesta.

Autorul și criticul bitcoin David Gerard a descris lucrarea ca fiind un „exercițiu cinic de spălare a bitcoinului”.

„Realitatea este: bitcoin rulează pe cărbune”, a spus el pentru BBC.

El a dat exemplul în care un accident la o mină de cărbune din Xinjiang a însemnat că trebuia să se închidă temporar, provocând întreruperi de curent în zonă și paralizând capacitatea de a extrage noi bitcoini.

„Acest lucru a încetinit considerabil blockchain-ul … și a coincis cu scăderea recentă a prețului bitcoin”, a spus el.

„Exploatarea Bitcoin este atât de groaznică și de flagrantă, încât treaba numărul unu a promotorilor de bitcoin este să ofere scuze pentru aceasta – orice scuză”.

Un bitcoin valorează în prezent 53.000 de dolari (38.000 de lire sterline), iar creșterea prețurilor a dus la creșterea cererii de monede noi.

Un studiu recent a sugerat că, cantitatea de exploatare a bitcoinului din China ar putea amenința obiectivele țării de reducere a emisiilor.

Între timp, analiza efectuată de Universitatea din Cambridge sugerează că rețeaua bitcoin utilizează anual mai mult de 121 de terawatt-oră (TWh) anual, ceea ce l-ar clasa în primii 30 de consumatori de energie electrică din întreaga lume, dacă ar fi o țară.

Dar există câțiva mineri de criptomonede cu sediul în țări precum Islanda și Norvegia, unde cea mai mare producție de energie este aproape 100% regenerabilă, prin hidroelectricitate și energie geotermală.

Scriind în mediu, expertul în bitcoin, Phil Geiger, a subliniat că „mineritul bitcoin recompensează cei mai eficienți mineri energetici cu cel mai mare profit”.

„Exploatarea minieră înseamnă maximizarea numărului de hashuri (calcule) pe kW de energie electrică”, a scris el.

„În prezent, cel mai eficient mod de a genera cele mai mari hash / k este prin utilizarea energiei solare și hidroelectrice, deoarece acestea sunt cele mai ieftine moduri de a produce electricitate.”

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata