Jeff Bezos și Elon Musk, în topul listei de miliardari ai Forbes

Lista anuală a miliardarilor mondiali a Forbes include un număr record de 2.755 de miliardari, fondatorul Amazon.com Inc, Jeff Bezos, ocupând locul al patrulea pentru al patrulea an consecutiv, a declarat marți compania media.

Rândurile ultra-bogaților se extind după un an în care pandemia de coronavirus a răsturnat economiile mondiale și a amenințat mijloacele de trai ale oamenilor de pe tot globul.

Miliardarii din acest an valorează în total 13,1 trilioane de dolari, în creștere față de 8 trilioane de dolari anul trecut, a spus Forbes.
„Cei foarte, foarte bogați s-au îmbogățit foarte, foarte mult”, a declarat Randall Lane, directorul de conținut al Forbes, într-un interviu acordat Reuters Video News.

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a ajuns pe locul doi pe listă, în creștere față de 31 pe anul trecut.

Bernard Arnault, director executiv al firmei de articole de lux LVMH, fondatorul Microsoft, Bill Gates, și directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, completează primii cinci dintre cei mai bogați miliardari din lume.

Warren Buffett, investitor și magnat în afaceri, a căzut din primii cinci pentru prima dată în peste două decenii, deoarece directorii tehnologici domină clasamentul Forbes.

Lista din acest an are 493 de noi veniți, printre care Whitney Wolfe Herd, director executiv al aplicației de întâlniri Bumble, care a devenit publică anul acesta.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata