Liderii G7 dau 20 de milioane de dolari pentru salvarea Pădurii Amazoniene

Țările din G7 au decis alocarea a 20 de milioane de dolari pentru salvarea Pădurii Amazoniene, iar cea mai mare parte din această sumă va fi alocată stingerii incendiilor de vegetație care afectează această regiune, a informat o sursă apropiată Președinției Franței, citată de France 24 și preluată de Mediafax.

G7, organizație formată din Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia și Statele Unite, a fost de acord să acorde sprijin și pentru un plan pe termen mediu de reîmpădurire, plan care va fi prezentat Organizației Națiunilor Unite în luna septembrie, a informat aceeași sursă.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat recent că Pădurea Amazoniană reprezintă „plămânii planetei”, iar liderii G7 iau în calcul să ofere sprijin și statelor africane care se confruntă cu incendii similare. El a adăugat că președintele Statelor Unite, Donald Trump, sprijină inițiativa privind Pădurea Amazoniană, cu toate că nu a participal la reuniunea de luni privind schimbările climatice.

Numărul incendiilor de vegetație produse în Pădurea Amazoniană din luna ianuarie a ajuns la 74.155. Este vorba despre o creștere de aproape 85% a numărului incendiilor față de anul trecut, a informat recent Institutul Național pentru Cercetarea Mediului din Brazilia (INPE).

Pădurea Amazoniană ocupă 43% din suprafața Americii de Sud și găzduiește aproape trei milioane de indigeni. În Amazonia se găsesc 20% din cantitatea de apă dulce de pe planetă, 34% dintre pădurile virgine și 30 – 50% din fauna și flora lumii. Se întinde pe teritoriile a nouă dintre cele 12 țări din America de Sud, majoritar în Brazilia (67%), Bolivia (11%) şi Peru (13%).

sursa digi24.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata