MApN a trimis factură de penalități de 8,5 milioane euro

 Ministerul Apărării a emis o factură de penalități în valoare de 8,5 milioane de euro producătorului de transportoare Piranhia V, General Dynamics, pentru întârzierea livrării, a precizat, pentru MEDIAFAX, ministrul Gabriel Leș. Primele transportoare ar fi trebuit livrate în februarie 2019,

“Departamentul pentru Armament a pornit procedura pentru emiterea facturii de penalități având în vedere întârzierile pentru la livrarea produselor. Sunt aproape 8 luni de zile, pentru că de la începutul lunii februarie trebuia să avem primele 36 de complete și s-a procedat la întocmirea documentelor pentru emiterea facturii de penalități și de penalizare, aproximativ 8,5 milioane de euro” a declarat pentru MEDIAFAX, Gabriel Leș, ministrul Apărării Naționale.

Cele 36 de transportoare Piranha V ar fi trebuit livrate forțelor terestre române în luna februarie a acestui an.

Totodată, Ministerul Apărării Naționale a mai ajuns la concluzia faptul că blindatele nu respectă cerințele minime din caietul de sarcini, motiv pentru care au fost refuzate.

“La momentul acesta, nu au trecut testele de acceptanță pe anumite subansable făcute de către producător cu comisiile noastre de recepție de la Statul Major al Forțelor Terestre. Subansamblele respective nu au trecut testele de acceptanță, nu respectă cerințele minimale prevăzute în caietele de sarcini”, a mai precizat Gabriel Leș.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata