Mark Mobius: Bitcoin s-ar putea prăbusii

55

Recent, cunoscutul investitor Mark Mobius, cofondator al Mobius Capital Partners, a declarat că Bitcoin s-ar putea prăbuși la 10.000 de dolari. Comparativ cu prețurile actuale, ar însemna o scădere de peste 40%.

Astfel, Mark Mobius a spus că Bitcoin „nu este departe” de 10.000 de dolari, acum că a coborât sub nivelurile de suport tehnic de 18.000 şi 17.000 de dolari pe unitate.

În plus, amintim că investitorul a anticipat corect scăderea la 20.000 de dolari a Bitcoin în acest an, conform informațiilor transmise de CNBC.

De asemenea, Mobius se aşteaptă ca Bitcoin să se situeze deocamdată în jurul nivelului actual de 17.000 de dolari, susținând că trecerea la 10.000 de dolari ar putea avea loc în anul 2023.

Bitcoin a înregistrat o creștere constantă săptămâna trecută

Bitcoin a înregistrat o creștere constantă săptămâna trecută, trecând de la mai puțin de 15.500 de dolari la peste 16.500 de dolari la un moment dat,în ziua de joi.

Totuși, prețul a scăzut luni dimineață la puțin peste 16.000 de dolari, din cauza îngrijorărilor legate de evenimentele din China, pe fondul protestelor împotriva lockdown-urilor COVID.

În opinia sa, Simon Peters, analistul eToro pentru piața cripto, a transmis că astfel de îngrijorări vor avea probabil un impact și asupra altor piețe, nu doar asupra cripto, atât de importantă este China în economia globală.

Ether a înregistrat creșteri semnificative săptămâna trecută

Între timp, Ether a înregistrat creșteri semnificative săptămâna trecută, urcând de la minime de sub 1.075 dolari pentru a se tranzacționa la peste 1.200 dolari până la sfârșitul săptămânii. Cu toate acestea, la fel ca Bitcoin, Ether e în scădere azi, fiind cotat la aproximativ 1.150 de dolari în această dimineață.

Totodată, veșnicul indicator de percepție privindu-l pe Elon Musk, criptomoneda dogecoin, și-a văzut prețul crescând pentru scurt timp după ce proprietarul Twitter a publicat planurile de redresare a companiei de social media.

În contextul cripto, planurile lui Musk de a transforma Twitter în „everything app” au ispitit investitorii în dogecoin, criptoactiv care, în mai multe momente, a fost în centrul preocupărilor lui Musk referitor la Twitter.

Concret, prețul dogecoin a crescut de la puțin sub 0,09 dolari la peste 0,105 dolari în câteva ore – o creștere de aproximativ 20%, după ce Musk și-a publicat slide deck-ul. Din nefericire, prețul dogecoin a scăzut din nou, ajungând să se tranzacționeze acum în jurul valorii de 0,093 dolari.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro