Măsura privind voucherele intră în vigoare din luna iunie

În ţara noastră, voucherele de 50 de euro sunt deja pregătite și vor intra direct pe cardurile beneficiarilor. Ministrul Muncii, Marius Budăi a explicat cum se va întâmpla acest lucru, dar și cum s-a ajuns la o astfel de decizie.

În precizările acestuia, lucrurile nu vor fi cu mult diferite față de experiența cu alimentele pentru persoanele de 75 de ani. El a promis că totul va fi funcțional și inclusiv în localitățile în care nu există POS-uri se vor găsi soluții.

În plus, ministrul susține că decizia privind acordarea voucherelor de 50 de euro pe card a fost luată după discuții cu Comisia Europeană, aceasta fiind una dintre condiții.

Voucherele de 50 de euro vor intra pe card

astfel, „Am ajuns la discuţia cu cardul, bazându-ne pe experienţa trecută când s-au dat acele alimente pentru persoanele peste 75 de ani. Este funcţional şi vom face totul să fie funcţional. Vor ajunge furnizorii şi la acele persoane care nu au în localităţi POS-uri sau locuri unde să plătească. Vor ajunge furnizorii la ei, nu vor fi probleme.

Am ajuns la formula cu cardul pentru că este o discuţie pe care am purtat-o cu Comisia Europeană. Jumătate din acest buget îl asigurăm din fonduri nerambursabile.

Nu, a fost pe instrumentul financiar, este una dintre condiţii. Este un lucru foarte bun. Contează ca alimentele să ajungă la cetăţeni”, a declarat Marius Budăi, la România TV.

Ministrul a mai precizat că în momentul de față au loc discuțiile cu furnizorii de carduri, astfel încât noua măsură să fie implementată din luna iunie. El a mai amintit și de faptul că voucherele pentru copii au ajuns deja în școli.

Referitor la buget, Budăi susține că nu sunt probleme și vor fi implementate măsuri pentru categoriile vulnerabile din țară atât timp cât este nevoie de ele.

În opinia sa, „Suntem practic la implementarea unui al doilea pachet social. Recent au fost introduse prin OUG şi acele vouchere. Voucherele pentru copii deja au ajuns în şcoli, pachetele de alimente pentru 1,2 milioane de oameni aflaţi în dificultate se dau deja din luna aprilie.

Acum suntem în discuţii cu furnizorii de carduri pentru a implementa şi această măsură în iunie. Nu am probleme în buget. Pe lângă faptul că nu am probleme cu plata celor curente, mai implementăm măsuri suplimentare atât de necesare categoriilor vulnerabile din România”, a mai spus acesta.

Plățile pentru compensările la energie au fost deja încheiate

Pe de altă parte, el a mai adăugat că Guvernul este conștient de faptul că situația actuală nu este una tocmai favorabilă pentru întreaga populație, menționând totodată că tot ceea ce ține de Ministerul Sănătății s-a realizat deja. Ministrul a amintit și de plățile către furnizorii de energie electrică pentru compensările din ultimele cinci luni.

„Ne dăm seama că situaţia nu este una tocmai confortabilă, nu este una care să fie nici pe placul cetăţeanului, nici pe placul Guvernului. Vreau să vă spun o cifră: 1,2 miliarde de lei, am încheiat acum două zile plăţile către toţi furnizorii de energie electrică pentru compensările din lunile noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie.

Ce ţine de Ministerul Muncii am încheiat plăţile pentru toate lunile. Am avut discuţii cu ANRE. S-au refăcut facturile”, a mai precizat marius Budăi.

banicardsocialvouchere
Comentarii (0)
Adaugă comentariu