Moduri surprinzatoare prin care femeile si barbatii manipuleaza banii diferit

Scrierea unui articol despre diferențele de gen si banii are potențialul de a ajunge sub pielea oamenilor. Banii sunt un subiect sensibil. Efectuarea de declaratii generale despre sexe si modul in care acestea tind sa se ocupe de bani pare plin de pericol.

Convingerile noastre despre bani incep sa se formeze la o varsta frageda. Trecutul nostru este cheia intelegerii comportamentului nostru astazi. Pot exista diferente de gen cu consecinte reale cand vine vorba de modul in care barbatii si femeile se ocupa de bani si de investitii si exista lectii pe care ambele sexe le pot invata unele de la altele.

Barbatii si femeile pot invăța unul de altul

Femeile pot fi mai putin agresive decat barbatii in diverse spatii financiare – cum ar fi negocierea salariilor. Salariul egal ramane o zona evidenta de discrepanta intre sexe. Barbatii tind sa se concentreze pe a face lucrurile sa functioneze cat mai bine și se asteapta sa fie compensati corespunzator pentru performanta lor atat pe pietele financiare, cat si pe locul de munca. Apropierea de bani mai mult ca un joc de castigat ar putea aduce beneficii femeilor in acest caz.

Femeile, pe de alta parte, isi aduc forta proprie in gestionarea banilor. Concentrarea lor asupra valorilor si a comunitatii este vitala si lipsita de lumea financiara dominata de barbati. A lua o decizie de lunga durata si a evalua scopul banilor reprezinta o modalitate sanatoasa si bazata pe realitate de a relationa cu banii si de a investi.

Ele sunt mai independente din punct de vedere financiar fata de parinti.

Un sondaj a aratat ca barbatii cu varsta cuprinsa intre 35 si 44 de ani sunt predispusi sa ceara de doua ori mai des bani parintilor si de aproape patru ori mai mult sa locuiasca in casa parinteasca si totodata nu se simt presati sa isi gaseasca un loc de munca.

Ele sunt mai masurate in investitiile lor

Barbatii sunt dispusi sa aloce sume mari de bani si sa-si assume multe lucruri atunci cand fac o investitie, de asemenea un studio arata ca sunt de sase ori mai dispusi sa ia decizii riscante in comparatie cu femeile, care investesc calculand fiecare risc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata