Nike a pierdut aproape 2 miliarde de dolari in cateva ore

Fanii baschetului din Statele Unite, dar si din restul lumii, si-au tinut respiratia atunci cand cea mai mare promisiune din NCAA, s-a accidentat la genunchi, in timpul meciului dintre Duke si North Carolina, doua dintre cele mai importante echipe la acest nivel.

Zion Williamson, un munte de om la doar 18 ani, a alunecat si s-a accidentat la genunchiul drept. Incidentul a venit dupa ce gheata din piciorul stang s-a rupt efectiv si l-a facut pe baschetbakistul de la echipa Duke sa-si piarda echilibru.

Cel mai talentat jucator din NCAA a incaltat un model Nike PG2.5, dar acest moment i-a costat scump pe cei de la Nike, ghetele erau personalizate pentru starul lui Oklahoma City Thunder, Paul George, unul dintre favoritii la titlul de MVP in acest sezon din NBA.

Potrivit presei americane, George i-a contactat pe oficialii Nike pentru a le cere explicatii legat de ceea ce s-a intamplat

Intre timp, actiunile companiei au scazut cu 1,2%, ceea ce inseamna o pierdere de 1,7 miliarde de dolari in cateva ore.

„Suntem îngrijoraţi de cele întâmplate şi vrem să îi urăm lui Zion o recuperare rapidă. Acesta este un caz izolat, iar în acest moment încercăm să găsim sursa probleme”, a precizat celebrul producător, într-un scurt comunicat.

S-a descoperit ca Zion a suferit o entorsa de Gradul 1la genunghi, in urma a mai multor teste, si starea sa va fi monitorozata de la ozi la alta. Si nu se cunoaste, inca exact, cat timp nu va putea juca.

Jucătorul pe care majoritatea specialiştilor îl văd numărul 1 în următorul draft NBA are cifre incredibile, în primul sezon petrecut în NCAA. Media punctelor este de 21,6, cea a recuperărilor de 8,8, iar la intercepţii e lider, cu 2,2 pe meci.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata