O secțiune din Bursa de la Londra vine la București

O parte din Bursa de la Londra vine la Bucureşti. Grupul care administrează London Stock Exchange a precizat printr-un comunicat de presă că va deschide un centru de servicii destinate mediului de afaceri din Capitală.

Nu este prima informaţie despre apariţia la Bucureşti a Bursei de la Londra. La finalul anului trecut, ministrul pentru mediul de afaceri de atunci, Ilan Laufer, susține la o televiziune că London Stock Exchange ar urma să se mute în Capitală. Însă, informaţiile oficiale dovedesc că doar funcţia de suport şi call center îşi va deschide un sediu la noi în ţară.

Grupul care administrează Bursa de la Londra a închiriat deja spaţii de birouri lângă Universitatea Politehnică, iar noul centru va angaja, pentru început, 200 de persoane.

Acesta ar putea fi un pas în pregătirea Brexitului, care va deveni efectiv în martie anul viitor. Entităţile financiare au nevoie de paşaporatele de tranzacţionare europene pentru a opera pe piaţa comună şi odată ce Regatul Unit abandoneaza blocul european, Londra nu va mai avea aceste drepturi. Așadar, Bursa londoneză face ceea ce fac şi băncile comerciale care îşi transferă o parte din activitate pe continent.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata