Pandemia a schimbat obiceiurilor românilor în ceea ce privește cumpărăturile

Multe schimbări au apărut din 2020 și până azi, iar felul în care romînii își fac cumpărăturile este una din cele mai evidente. Schimbările nu sunt datorate doar scăderii bugetului de cumpărături ci și din cauza restricțiilor apărute în tot acest timp.

De la eleganță la confort

Dacă în 2019 încă erau la mare căutare rochiile elegante potrivite pentru nunți și botezuri ori banchete, în ultima perioadă s-au reorientat către îmbrăcăminte și rochii tradiționale. Acestea fiind piese care nu se demodează așa ușor și sunt potrivite pentru mai multe ocazii, nu neapărat foarte elegante. Pantofii eleganți au fost înlocuiți cu teniși și papuci de casă, iar bijuteriile elegante au lăsat loc pentru cercei simpli și banderole pentru păr.

Doamnele nu au mai petrecut așa mult timp pe la saloane și din pricina restricțiilor dar și datorită faptului că evenimentele speciale nu s-au mai ținut, iar pentru statul încasă nu era nevoie de un machiaj mai deosebit. În schimb au început să investească mai mult în produse de îngrijire. Produse profesionale și cosmetice coreene au fost la mare căutare în această perioadă și tendința de creștere este în continuă ascensiune. Estefoarte probabil ca după relaxarea restricțiilor, doamnele să opteze mai mult pentru servicii de întreținere decât pentru cele de înfrumusețare precum machiajul sau coafurile speciale.

De la călătorii exotice la mersul cu cortul

Și din lipsă de buget dar și din cauza restricțiilor de călătorii tot mai mulți români au ales să petreacă vacanțele în țară cu precădere la munte. Cei care până acum nu mergeau în drumeții pe munte, au acceptat noi aventuri și s-au luat cu mic cu mare să cutreiere pe meleaguri autohton prin cele mai frumoase zone de munte. Și ca experiența să fie completă, în locul unor pensiunii cu all inclusive, au preferat să stea izolați în corturile personale ceea ce a dus la o creștere a vănzării produselor destinate campingului. De la corturi complexe, la saci de dormit și alte accesorii de camping și drumeții. Adesea au rămas fără stoc, marile magazine neputând săfacă față la cererea de pe piață.

Citeste si:  Cu 742,3 milioane de euro a crescut deficitul comercial al României

Hobby-uri noi

Datorită perioadelor de carantină națională sau locală, mulți români și-au găsit alte hobby-uri care să îi țină ocupați. Unii și-au luat animale de companie, alți și-au renovat apartamentul, alții au lucrat în grădină sau s-au apucat de făcut mobilier într-un atelierul din curte. Sigur că sunt și cei care și-au investit timpul în altfel de dezvoltare personală precum cititul cărților, olăritul sau s-au apucat de picturi pe numere care au inregistrat o crește foarte mare pe piață. Fiind destinate chiar și copiilor sau începătorilor, picturile pe numere atrag ușor și pe cei maipuțin inițiați în tainele picturii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner