PayPal lansează permisiunea de a permite deținătorilor de criptomonede să le folosească pentru plăți online

PayPal Holdings Inc anunță că a început să permită consumatorilor americani să-și folosească deținerile de criptomonede pentru a plăti la milioane de comercianți online la nivel global, o mișcare care ar putea spori semnificativ utilizarea activelor digitale în comerțul de zi cu zi.
Clienții care dețin bitcoin, eter, bitcoin cash și litecoin în portofelele digitale PayPal vor putea acum să-și convertească deținerile în valute fiduciare la check-out pentru a face cumpărături, a spus compania.

Serviciul, pe care PayPal l-a dezvăluit, la care se lucrează de la sfârșitul anului trecut, va fi disponibil la toți cei 29 de milioane de comercianți ai săi în următoarele luni, a spus compania.

„Este pentru prima dată când puteți utiliza criptomonedele în același mod ca un card de credit sau un card de debit în portofelul dvs. PayPal”, a declarat președintele și directorul executiv Dan Schulman pentru Reuters, înainte de un anunț oficial.

Checkout cu Crypto se bazează pe capacitatea utilizatorilor PayPal de a cumpăra, vinde și deține criptomonede, pe care compania de plăți din San Jose, California a lansat-o în octombrie.
Oferta a făcut din PayPal una dintre cele mai mari companii financiare principale care și-a deschis rețeaua către criptomonede și a contribuit la creșterea prețurilor monedelor virtuale.

Bitcoin aproape că și-a dublat valoarea de la începutul acestui an, stimulat de interesul crescut al firmelor financiare mai mari care pariază pe o adoptare mai mare și îl consideră o acoperire împotriva inflației.

Lansarea PayPal vine la mai puțin de o săptămână după ce Tesla Inc a spus că va începe să accepte plăți bitcoin pentru mașinile sale. Spre deosebire de tranzacțiile PayPal în care comercianții vor primi monedă fiduciară, Tesla a spus că va deține bitcoinul utilizat ca plată.

Cu toate acestea, în timp ce activul nașterii câștigă aderență în rândul investitorilor de masă, acesta nu a devenit încă o formă de plată larg răspândită, datorată  volatilității sale continue.

PayPal speră că serviciul său se poate schimba, deoarece, prin decontarea tranzacției în monedă, comercianții nu își vor asuma riscul de volatilitate.

„Credem că este un punct de tranziție prin care criptomonedele trec de la a fi predominant o clasă de active pe care le cumpărați, le dețineți sau le vindeți, devenind acum o sursă legitimă de finanțare pentru a face tranzacții în lumea reală la milioane de comercianți”, a spus Schulman.

Compania nu va percepe nicio taxă de tranzacționare pentru a efectua plata cu cripto și poate fi utilizat un singur tip de monedă pentru fiecare achiziție, a spus acesta.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata