Pentru ce fac românii economii?

6

Românii țin la confort, la relația de cuplu, își doresc să călătorească, să aibă bani, o casă frumoasă, o mașină, îmbrăcăminte de calitate, produse cosmetice, etc. Pentru toate acestea au nevoie de bani. Cu ajutorul banilor pot avea mai multă încredere în ei. Banii sunt importanți și pentru femei și pentru bărbați.

Statisticile arată că aproximativ 89% dintre români își doresc să strângă bani pentru anumite situații neprevăzute care apar în viață, pentru urgențe care pot fi costisitoare.Toți oamenii ar trebui să economisească un pic de bani deoarece pot să apară cheltuieli neprevăzute iar uneori chiar și urgențe medicale. În mod ideal, fiecare dintre ei ar trebui să aibă puse deoparte câteva salarii, ca rezervă de bani pentru a se simți oarecum în siguranță. Suma pe care trebuie să o economisească se stabilește în funcție de propriul obiectiv, de necesitățile fiecărei familii în parte. Majoritatea dintre ei își doresc să aibă o sumă considerabilă de bani și de aceea fac în așa fel încât să pună la fiecare salariu sau pensieo parte din bani deoparte.

Mai mult de 65% din români strâng bani pentru renovarea locuinței. O parte dintre ei vor să-și schimbe apartamentul cu unul mai mare, sau să se mute la casă. Alții sunt nevoiți să schimbe locația sau vor să închirieze apartamentul pentru a strânge niște bani. În toate situațiile renovarea locuinței este necesară pentru a-i da un nou aspect, să arate reînnoită. Renovarea unei locuințe poate ajuta la creșterea prețului curent în cazul în care se dorește o vânzare ulterioară.

De asemenea, acest procent de 65% include și românii care vor să adune bani pentru cumpărături. O mare parte din bani (din pensie sau din salariu) se duce în fiecare lună pe cumpărături, fie că este vorba despre alimente sau alt gen de produse. De aceea sunt necesare economiile. Românii au ajuns să-și stabilească anumite reguli pentru a nu cheltui mulți bani atunci când merg la cumpărături:

  • Fac o listă de cumpărături, astfel vor achiziționa doar lucrurile de care au neapărat nevoie.
  • Urmăresc revistele cu oferte de la supermarket-uri și se informează cu privire la produsele care sunt sau nu de calitate și care se comercializează la un preț promoțional.
  • Nu se duc la supermarket cu stomacul gol pentru că senzația de foame îi va face să umple coșul de cumpărături cu prea multe alimente, de care poate nu au nevoie.
  • Își realizează un program săptămânal când să meargă la magazine, când să ia produsele pentru casă. De multe ori se duc cu 1-2 ore înainte de închiderea magazinului pentru că atunci se fac reduceri substanțiale chiar și la produse de calitate (de panificație, prăjituri, fructe, etc.)
  • Țin cont de bugetul pe care îl au, încearcă să țină din scurt evidența cheltuielilor și uneori nu își scot toți banii depe card pentru a nu fi tentați să cheltuiască exagerat de mult. Își stabilesc suma debani de care au nevoie la cumpărături și iau doar acea sumă la ei, în acest fel evită să facă achiziții spontane.

Un procent de 58% dintre români au spus că vor să facă economie la bani pentru a-și cumpăra în viitor câte ceva. Evită să cheltuiască bani inutil pe mâncare. Strâng bani pentru a-și cumpăra haine atunci când este perioada reducerilor sau se duc la magazinele cu discount. Își fixează clar o listă cu lucrurile de care au nevoie și abia apoi se mai gândesc dacă să achiziționeze și alte lucruri neimportante.

Foarte mulți români își doresc să-și îmbunătățească relația de cuplu și pentru aceasta sunt dispuși chiar să aplice regulile unor specialiștii în ceea ce privește cumpărarea unor lucruri care pot armoniza relația cu partenerul de viață.

Se gândesc cum să facă pentru a crea o energie armonioasă în dormitor, pentru a influența pozitiv relația de dragoste cu partenerul de viață. Sunt dispuși să țină cont de culori și decorațiuni pentru a genera bunăstare și o stare de armonie în camera unde dorm. Aleg să cumpere lenjerii de pat de calitate în culori delicate, cu un efect pozitiv asupra stării lor interioare. Astfel de produse se găsesc la magazinul online de lenjerii de pat CumparaMisim.ro, care sunt realizate din materiale naturale (bumbac, in, mătase) sau din țesături moi și delicate.

Românii care au o sumă de bani considerabilă pusă deoparte spun că se simt mai bine, au mai puțin stres și mai multă satisfacție în viața de zi cu zi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata