Polițist din Brașov, reținut după ce a cerut bani unui șofer

 Un polițist din orașul Brașov a fost reţinut luni, după ce a fost prins în flagrant când primea 1.000 de lei de la un șofer implicat într-un accident cu victime. Polițistul a cerut banii pentru a-l ajuta pe șofer să nu îi apară alcoolemia în raport.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție, Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov a dispus reţinerea unui agent de poliție din cadrul Biroului Rutier al Politiei municipiului Brașov, pe o durata de 24 de ore, pentru trafic de influenţă şi luare de mită.

„În ziua de 13 octombrie, un bărbat a apelat linia call center anticorupție a Direcției Generale Anticorupție, sesizând faptul că un agent de poliție i-a solicitat o suma de bani pentru a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu. Ca urmare a denunțului, în noaptea de 13/14 octombrie, ofiţerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupţie Brasov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, l-au prins în flagrant pe agentul de poliție, după ce a primit de la un denunţător suma de 1.000 de lei pentru a-l sprijini în scopul exercitării în continuare a dreptului de a conduce și pentru a interveni pe lângă lucrători din cadrul Serviciului Județean Medicină Legală Brașov în sensul neîntocmirii buletinului de analiză toxicologică cu rezultat 0% g/l alcool în sânge, în condițiile în care, anterior, denunțătorul fusese implicat într-un accident rutier soldat cu victime”, se arată în comunicatul DGA.

Polițistul urmează să fie prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă.

La rândul său, procurorul Alina Mihaela Popescu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, a declarat că flagrantul a fost organizat în locul în care polițistul a stabilit că se întâlnească cu denunțătorul său.

Popescu a precizat că accidentul s-a petrecut pe 12 octombrie, iar agentul este cel care a condus șoferul la spital pentru prelevarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Aici, polițistul ar fi cerut și banii.

„I-a solicitat o sumă de bani, nedefinită, imprecisă. A spus între 200-300 de lei și 1000 de euro pentru a-l ajuta, pentru a-și trafica influența dânsului față de specialiștii din cadrul SML care urmau să analizeze probele biologice și pentru a-l ajuta să recapete permisul mai repede (…) Acțiunea de flagrant a fost organizată la locul de întâlnire între polițist și denunțător(…)Am găsit și suma de bani”, a menționat Popescu.

Reprezentanții IJP Brașov au declarat, la rândul lor, că polițistul are 38 ani, este absolvent al unei școli de agenți de politie, fiind încadrat la IPJ Brașov din anul 2006. În acest moment este suspendat din funcție.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata