Serena Williams şi Lewis Hamilton vor să investească în clubul de fotbal Chelsea

Foto: clujtoday.ro
39

În prezent, Lewis Hamilton, septuplu campion mondial de Formula 1, şi Serena Williams, cu 23 titluri de Grand Slam în tenis, s-au alăturat grupului condus de Sir Martin Broughton, care a făcut o ofertă pentru cumpărarea clubului de fotbal Chelsea, transmite Reuters, care citează o sursă apropiată procesului de vânzare.

Din punct de vedere fotbalistic, grupul lui Broughton, fost preşedinte al lui FC Liverpool, care are în componenţă investitori bogaţi din întreaga lume şi pe preşedintele World Athletics, Sebastian Coe, are ca obiectiv menţinerea clubului Chelsea în topul fotbalului european.

Concret, Hamilton şi Williams vor contribui cu câte zece milioane de lire sterline fiecare, conform Sky Sports.

De altfel, fosta jucătoare americană este deja investitor la Los Angeles Angel City, care evoluează în liga americană de fotbal feminin (NWSL).

Candidaturile finale pentru cumpărarea clubului Chelsea, scos la vânzare de magnatul rus Roman Abramivici, înainte de sancţiunile impuse de guvernul britanic, au fost depuse joi 14 aprilie. Banca americană Raine Group supervizează procesul de vânzare.

În plus, pe lista finală a ofertanţilor se mai află un consorţiu care îi cuprinde pe oamenii de afaceri Todd Boehly, Hansjorg Wyss şi Jonathan Goldstein, alături de co-patronul echipei nord-americane de baschet Boston Celtics şi co-preşedinte al Bain Capital, Stephen Pagliuca.

De altfel, Familia Ricketts, care s-a asociat cu miliardarii americani Ken Griffin şi Dan Gilbert, a înaintat iniţial o ofertă doar în numerar, dar apoi s-a retras din procesul de vânzare.

Roman Abramovici a scos Chelsea la vânzare pe 2 martie, pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina. Miliardarul ruso-israelian a fost apoi sancţionat de guvernul Marii Britanii pe 10 martie. ”Albaştrii” trebuie să opereze în condiţiile unei licenţe guvernamentale stricte, iar banii rezultaţi din vânzarea clubului vor merge către fonduri de caritate care ajută victimele războiului din Ucraina.

La rândul său, Abramovici s-a angajat să anuleze datoria de 1,5 miliarde de lire sterline a lui Chelsea şi eventuala tranzacţie, în urma licitaţiilor, ar putea ajunge la trei miliarde de lire sterline.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata